Ghiveci de mini-vinete albe si cuscus

 

Vinetele, unele dintre ele sunt colorate in degrade, de la alb la tulpină până la violet aprins sau indigo, chiar negre; de asemenea, exista plante total albe. Vinetele… albe, sunt un nou soi de vinete, obtinute printr-o incrucisare.

Dupa o cautare pe net am aflat ca se numesc „BELONA”.
Eu le-am gasit zilele trecute in Iozefin, o piata mare din oras si nu e prima data. Erau si de marimea obisnuita a unei vanate, dar si asa micute cum le vedeti in imagine. Vinetele clasice se vindeau rapid, iar acestea albe erau luate mai mult de curioazitate, ca aratau ciudat!

 

 

Din cele mici am facut un ghiveci, iar din cele mari o Salata de vinete cu maioneza..care ne place cel mai mult. Acest soi alb sunt mai dulci si au mai putina apa, deci au toate atuurile pentru a ajunge in farfuriile noastre.

 

Ingrediente:
* 300 g vinete mici albe
* 2 ardei, verde si rosu
* 2 cepe
* 2 rosii
* ulei       * sare
* piper
* 1 foaie de dafin
* 150 g cuscus
* chiftelute (optional)

 

 

Mod de pregatire:
Cuscus-ul sunt niste paste, sub forma unor granule sferice care se gasesc si-n supermarket-urile de la noi. Se serveste ca garnitura alaturi de ghiveci sau tocana de legume sau de carne, dar si ca mancare in sine, putand fi servit rece sau cald. Se prepara in doar cateva minute.

Fiind niste paste, suntem tentati sa fierbem cuscus-ul doar in apa. Sau ca in majoritatea retetelor, se toarna apa clocotita peste cuscus si se lasa sa se unfle.

Dar exista si alt mod de preparare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-un vas se pune 3-4 linguri ulei. Cand s-a incins se pune cuscus-ul si se amesteca pana isi schimba culoarea, ca in imaginile alaturate.

 

 

Cand a devenit roze, se adauga, dupa caz, supa sau apa calda cat sa depaseasca cuscus-ul. Se sareaza si se acopera cu un capac, lasand pe foc pana se absoarbe lichidul. Eu asa am facut si a fost foarte bun.







loading...

Mini vinetele se taie pe jumatate si se pun intr-o tigaie cu ulei de masline sa se prajeasca putin.

 

 

Rosiile se pun un minut in apa clocotita pentru a scoate coaja, apoi se taie cuburi. Dupa ce s-au facut vinetele se scot pe un absorbant.

Punem ceapa sa se caleasca cca 5 min. apoi se pun ardeii taiati cuburi. Se mai calesc putin, se adauga si rosiile, sarea, piperul, o foaie de dafin. La urma se adauga vinetele, deja prajite.

 

 

Se poate servi un simplu cuscus-ul cu ghiveci, sau si cu carne.

 

 

Pentru perioada de post serviti ghiveciul ca atare, daca nu … cu chiftelute asa cum le-am servit noi. A fost un deliciu. Pofta buna!

 

loading...


Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Licuta Marin, trebuie urmarit, ca sunt gustoase. Week-end placut!

    @Daniela inseamna ca te-am facut curioasa. Pup si o zi frumoasa!

    @Antonina S. chiar sa-s haioase. Un sfarsit de saptamana placut!

    @FLORY tu esti singura care ai vazut si stii de ele. Pupici si week-end placut!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>