Poale-n brau



Poale-n brau, pentru ca dulciurile din aluat sunt preferatele sotului meu, nu ca nu-i plac si torturile ciocolatoase, dar acestea ii trezesc o nostalgie. E nostalgia vremurilor cand era copil si din cuptorul in care trosneau lemnele, se degaza mirosul de briose, poale-n brau sau cozonaci.

Am profitat zilele trecute de temperaturile mai coborate de afara si am facut aceste Poale-n brau.

 

 

Ingrediente:

* 3 cani de faina (cca 500 g )
* 250 g branza ricotta (urda)
* 120 g de zahar
* 2 oua
* 1/2 cana de apa calda
* 1/2 cana ulei
* coaja de la 1 lamaie
* 30 g drojdie proaspata
(1 pachet de drojdie uscata)
* stafide (optional)

 



Mod de pregatire Poale-n brau:
Pentru aluat: se amesteca drojdia proaspata cu putina faina, o lingura de zahar, apoi se toarna apa calda si se amesteca cu o lingura astfel ca drojdia sa se dizolve.

Daca utilizati drojdie uscata, trebuie doar sa amestecati drojdia cu apa calda si sa lasati sa stea pentru cateva minute pana cand apar bulele ( 1 ). Se amesteca 60 g de zahar, 1 ou , coaja de la 1/2 de lamaie, uleiul ( 2 ).

 

 

Apoi se rastoarna peste faina. Daca doriti puteti sa folositi un mixer sau sa framantati cu mana, ca mine, timp de aproximativ 10 minute. Forma-ti o minge, pe care o lasati in vas, acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza marimea ( 3 ).

 

 

Intre timp se pregateste amestecul de branza. Intr-un castron, se amesteca branza ricotta cu restul de 60 g de zahar, 1 ou, cealalta jumatate din coaja de lamaie si stafidele pe care eu am uitat sa le adaug ( 4 ).

 







loading...

 

Se intinde aluatul. Ca sa putem lucra mai usor se imparte aluatul pe jumatate ( 5 ). Se intinde pe rand fiecare jumatate de aluat si cu un cutit sau rola de patiserie se taie in 6 bucati egale de 7-8 mm . Chiar daca pare subtire acesta va mai creste. In fiecare centru de patrat asezam aproximativ 2 lingurite de amestec de branza ( 6 ).

 

 

Cu degetele se ridica cate un colt, apoi cel opus si se prinde în mijloc. Luam fiecare colt ramas si il prindem din nou in centru, astfel ca rezultatul sa arate ca o floare ( 7 ). Se mai lasa sa stea inca 10 minute sa mai creasca un pic. Din aceaste ingrediente vor iesi 12 bucati. Se coace in cuptorul incins dinainte timp de aproximativ 50 de minute sau pana se rumeneste ( 8 ).

 

 

Se servesc calde, dar si reci sunt foarte bune. Se pudreaza cu zahar farin.

 

 

Sper ca v-am facut pofta.

 

loading...




loading...

Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1

    aoleu!
    sunt prima, vreau si eu…pls, pls…
    :)) n-am mai mancat de ceva vreme…le-am rezervat locuri in bucatarie pe la iarna la poale'n'brau astea…
    tare bune is
    va pup

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Alice sunt bune dar nu pe canicula. dar am prins o zi mai racoroasa. O saptamana frumoasa!

    @maya multumesc. O seara minunata!

    @ophelia1983 multumesc, multe pupicuri!

    @Mimmi de fapt asta si sunt, branzoice. Pupici!

    @Bianca ma mir ca bunica ta nu ti-a facut. Dar nu-i tarziu, o sa-ti placa. Pup!

  12. 12

    @Judy (Erzsébet Iudith Fat) te servesc cu drag. O saptamana frumoasa!

    @Bianka pupici, o zi frumoasa!

    @FLORY multumesc. Pup si eu!

    @gratziela amintirea asta o avem cu toti. O seara frumoasa!

    @maria mihalache ma bucur ca-ti plac. Pup si o saptamana frumoasa si tie!

  13. 13

    Sara,eu ma gandeam ca sunt dificil de facut dar cum prezinti tu "situatia" nu pare foarte greu!Arata grozav si mi-as dori sa incerc si aluaturi din astea!Va pup!

  14. 14
  15. 15
  16. 16

    @TeoBucatar pe multi ii sperie pana incearca. Incearca si tu si o sa vezi ca nu-i greu deloc. Pupici!

    @Licuta Marin ai dreptate. Pup si o seara frumoasa!

    @Mihaela astea sunt dulciurile copilariei. Azi e moda chessecake-urilor, a torturilor ciocolatoase… Dar ai pofta din cand in cand si de asa ceva. Pupici!

  17. 17

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>