Supa de rosii cu conopida



 

Supa de rosii cu conopida o supa delicioasa, buna si rece si calda. Cum pietele sunt pline de rosii este pacat sa nu profitam de ele. O supa rapida si ieftina.

 

Ingrediente
* 1 conopida potrivita
* 1 l suc de rosii
* 300 ml supa de carne (oase)
* 1 ceapa tocata marunt
* 1 morcov dat pe razatoare
* 1-2 catei de usturoi
* 1-2 linguri pasta de rosii
* frunze de leusteam

 



Mod de preparare Supa de rosii cu conopida:
Conopida se desface buchetele si se oparesc in apa cu sare.
Ceapa se pune la calit in putin ulei, pana se inmoaie bine. Se adauga si morcovul, iar dupa 2-3 minute se adauga putina apa si se lasa sa fiarba inabusit pana se topesc.

Se adauga si sucul de rosii si supa de carne (se poate face si dintr-un cub Knorr de vita) si buchetul de frunze de leustean, care se scoate la urma. Se mai lasa 15-20 de minute la fiert. Daca sucul de rosii nu e prea consistent se mai poate adauga 1-2 linguri pasta de rosii.

Se adauga sare, piper, iar spre sfarsitul fierberii se pun si buchetelele de conopida in ciorba cu cateva frunze de leustean tocat.

 



Daca nu aveti Suc de rosii gata pregatit, il puteti face imediat din:

* 1 kg de rosii bine coapte
* 1 ceapa mare tocata
* 2 catei de usturoi
* 1 morcov
* 1/4 telina
* sare
* piper

 

Se trec rosiile prin masina si se scot semintele. Se pun la fiert intr-u vas incapator. Se lasa sa fiarba, daca e prea gros se adauga apa pana se ajunge la consistenta dorita. Apoi se adauga morcovii si telina. Se lasa pe foc inca 10 minute, mestecand mereu. Cand este gata se strecoara si avem un suc de rosii limpede.

 

 




loading...



Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>