Gogosari cu conopida in otet



Ingrediente:

* 3 kg gogosari sanatosi
* 1 conopida potrivita
* 800 g zahar tos
* 1 lingura sare mare neiodata
* 800 ml otet de 9 grade

* marar uscat + frunze de visin
* 1 radacina hrean, taiata fasii
* piper boabe
* boabe de mustar
* foi de dafin
* borcane de 800 gr

 

Mod de pregatire:
Gogosarii se spala se curata de cotoare si se taie in 4 sau 5, in functie de cat de mari sunt. Se pun intr-un vas mare si se toarna peste acestia otetul si zaharul, scuturand vasul ca sa cuprinda toate bucatile.

Se la cateva ore bune, amestecand din cand in cand, ca toate bucatile sa fie cuprinse de lichid. Stand asa, gogosari isi mai lasa si gustul lor. Conopida se desface buchetele, nu foarte mari.



Cand gogosari s-au inmuiat (dupa cca 4-5 ore), se aseaza in borcane, un strat gogosari si un strat conopida. Printre ele se pune hreanul taiat fasii sau rondele, frunzele de visin si marar, pana se umple borcanul. Mai trebuie indesat din cand in cand, pana se aseaza.

In lichidul care a rezultat de la gogosari, se mai adauga 1 lingura de sare, 1 lingurade  boabe de piper, 1 lingura de boabe de mustar, 2-3 foi de dafin si se pune pe foc sa dea un clocot.

Otetul asa fierbinte se toarna in borcanele cu gogosari, care sunt aseazte pe lame de cutite ca sa nu se sparga.

Daca s-au asezat gogosari mai indesat in borcane, ar trebui sa ajunga acesta cantitate. Se capseaza repede borcanele si se baga in paturi pana a doua zi. Cand ii pregatesc asa, in sucul lor propiu, nu mai fierb borcanele. Camara mea este in subsolul blocului si imi tin destul de bine muraturile.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Simona da sunt tare buni. Pup!

    @alinutzika avrm gusturi comune. Pup!

    @Licuta Marin si noua ne plac acri si dulci. Pup!

    @Mihaela apa nu are deloc. E doar otetul si zeama care si-o lasa gogosari. De aceea si rezista fara salicil sau o sterilizare in vase cu apa si invetite in prosoape. Asa am facut castraveti. O sa-i postez curand. Pup!

    Week-end placut!

  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.