Lemon curd / crema de lamaie



 

Am analizat mai multe variante de Lemon Crud si in final, pentru ceea ce aveam eu nevoie, a rezultat aceasta reteta. Cu ea ulterior am facut o crema pentru Tort de lamaie cu crema lemon curd.

Ingrediente:
* coaja si sucul de la 3 lamai mari
* 110 g unt nesarat, taiat in bucati
* 2 galbenusuri de ou si 2 oua intregi
* 300 g de zahar tos
* 1 lingura amidon

 

Mod de preparare:

Se pregateste o cratita unde se amesteca coaja si sucul de la cele 3 lamai, galbenusele si ouale intregi, amidonul si zaharul, pana cand se dizolva.

Aceasta cratita se pune intr-o alta cratita mai mare cu apa si astfel realizam pregatirea cremei pe bain marie. Vasul cu crema nu are voie sa atinga apa, iar crema nu are voie sa fiarba.



 

 

Se mesteca cu o lingura de lenn pana cand se ingroasa. se ia vasul de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana cand se incorporeaza.
Strecurati crema printr-o sita pregatita in prealabil, pentru a scapa de urmele de coaja sau de gogoloasei.

Se toarna crema in borcane calde si sterilizate si se inchid bine. Se lasa sa se raceasca si apoi se depoziteaza in frigider. Se pot folosii la diverse creme pentru torturi.

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>