Prajitura cu pere



Prajitura cu pere un desert rapid si simplu, pentru ca combinatia de pere si ciocolata este super buna.

Ingrediente
* 8 pere
* 200 g ciocolata

 Blat:

* 3 oua mari
* 120 g unt
* 120 lapte
* 150 g de zahar
* 250 g de faina
* 1 plic zahar vanilat
* 1 1/2 lingurita praf de copt
* 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scobeste miezul. Intr- oala se face un sirop din apa, zahar, scortisoara, zahar vanilat.

Cand incepe sa fiarba se pun jumatatile de pere si se dau in 2-3 clocote, fara sa se inmoaie. se scot si se taie in sferturi.

 



Se topeste 100 gr de ciocolata in 3-4 linguri de lapte. Intr-un castron se bate cu mixerul, untul si zaharul pana devine spumos. Se adauga ouale, cate unul si se freaca bine dupa fiecare adaugare. Se adauga apoi ciocolata topita si laptele, altermand cu faina.

Se pregateste o forma de tort de 22 diametru. Se pune jumatate din crema de blat si se aseaza jumatate din sferturile de pere. Se acopera apoi cu cealalta jumatate de crema de blat si se termina cu restul de pere.

Se da la cuptorul incalzit pentru circa 40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul iese curata. Se scoate din cuptor, se desprinde peretele formei de tort si se lasa sa se raceasca inainte de a o pune pe platou.

Cum perele se asociaza cu ciocolata, am topit restul de 100 gr ciocolata, cu putin lapte si 2-3 linguri de lapte si am turnat-o peste prajitura. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

28 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Dana2dor multumesc. Cat ma bucur pentru aprecieri. Pup si o zi frumoasa!

    @Sabina, te sarut si multumesc!

    @Amoush ma bucur ca te tenteaza sa o faci. E usoara si minunata pentru a avea un desert de sezon. Pup!

    @catkitchen ma bucur. Te sarut si multumesc!

    @alinutza nu-i un desert sofisticat, dat perele si ciocolata intotdeauna fac casa buna. Pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    @Bianka multumesc, pup!

    @Fancy Cake ma bucur. O seara linistita!

    @Bianca te sarut, multumesc!

    @DiaMar de acord, eu cu prajitura si tu vii cu zacusca. Pup!

    @Betty ma bucur ca-ti place. Pup!

  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23

    Ce frumos e ornata!
    Pe meleagurile astea as spune ca perele sunt singure fructe care au mereu gustul care trebuie 🙂
    Ii pun semn de carte.
    O seara buna Sara si Miki! 🙂

  24. 24
  25. 25
  26. 26

    @Andreea cu ornarea nu am avut nici o inspiratie speciala si atunci, ca un pictor suparat, am "mazgalit" pur si simplu. Si culmea nu a iesit rau deloc. Multumesc de aprecieri, te sarutam si noi!

    @yaya ma bucur, pup!

    @Daniela da e un deliciu aceasta asociere. Si tie un sfarsit de saptamana minunat!

  27. 27

    Mi-a iesit grozav!
    Dar am lasat-o la 160 cam 45 de minute . Daca o pui la mai mult se arde pe dinafara si nu se coace bine inauntru
    Daca perele sunt foarte coapte nu mai trebuie fierte, au iesit delicioase

  28. 28

    @hapi2233 ma bucur mult ca ti-a placut. E un dulce usor si de efect. Cat despre cuptor, sigur ca fiecare are cuptor mai mult sau mai putin performnt. De acea eu dau cam cat ar trebui sa stea in cuptor. Ma bucur ca a mers si cu pere crude, voi incerca si eu. Pup si o zi frumoasa!

Dă-i un răspuns lui Dana2dor Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.