Tort de lamaie cu crema lemon curd



 

O zi pe an este o zi doar a noastra. E ziua cand ne sarbatorim ziua de nastere. Anul acesta a venit iar si ziua mea. Si daca tot e ziua cadourilor, am zis de ce nu mi-asi face si eu un cadou, acela de a avea o zi perfecta.

Deci ziua a fost o zi frumoasa, in care toti au facut cate ceva ca sa ma simt bine. Multe urari din partea familiei, a prietenilor, a persoanelor care mi-au zis „la multi ani” in fiecare an sau chiar a celor care au mai uitat cateodata… dar toate astea au farmecul lor, ca altfel ziua aceasta ar fii prea banala.

Si incet- incet totul a culminat cu o masa linistita, intima alaturi de cei dragi. Probabil anii si-au pus amprenta maturitati, asa ca in ultimi ani, la aniversarea zilelor de nastere m-am inconjurat numai de cele mai dragi persoane. Fara sa vrei, intr-o astfel de zi treci de la melancolia pentru anul care a trecut, la bucuria pentru tot ce te inconjoara in prezent si la sperantele si visurile pentru anul viitor.

Toate trebuiesc traite la maximum. Trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa frumoasa care o traim frumos. Cadoul perfect de ziua mea, a fost ca de fiecare data, dragostea sotului meu Miki si fericirea care mi-o aduce cu fiecare rasarit de soare. La multi ani… mie… Sara! Va invit cu drag la o felie de tort.

 

 

Ingrediente blat:
* 6 oua
* 7 linguri zahar
* 7 linguri faina
* 1 plic zahar vanilat
* 1 linguri zeama de lamaie
* 1 lingura ulei
* 1 lingurita coaja rasa de lamaie

 

 

Blat de bezea:
* 2 albusuri
* 100 g zahar tos
* un praf de sare
* 100 g ciocolata

 

Crema lemon curd:
* 300-350 ml Lemon Curd
* 250 g unt
* 1 lamaie pentru decor

 

 

Mod de preparare:
Intai facem blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.

Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 3 foi .



Apoi se face un blat de bezea. Intr-un bol se bat tare 2 albusuri la temperatura camerei, zaharul tos si un praf de sare. Am folosit albusele ramase de la lemon curd.

Se intinde apoi pe o foaie de copt de diametrul blatului si se da la cuptor cu usa intredeschisa si focul slab. Cand este gata si s-a racit se toarna deasupra 100 g de ciocolata topita cu 1 lingura de lapte.

 

 

Pentru crema am vrut o crema pe baza de lamaie, iar lemon curd mi s-a parut ideal. Reteta pentru Lemon Curd o aveti AICI. Se poate folosi pur si simplu sau amestecata cu frisca sau unt. Am ales varianta cu unt, asa ca se freaca spuma untul cu mixerul. Se adauga si lemon curd mixand in continuare pana se incorporeaza totul.

Dupa ce am terminat si crema, incepem montarea tortului. Crema se imparte in patru, o parte va fii mai mare ca sa acoperim si marginile. Deci pe primul blat asezam crema de lemon apoi asezam bezeaua cu ciocolata in jos (am pus eu).

 

 

Blatul de bezea uns cu ciocolata e doar ca sa rup monotonia de galben. Apoi continuam cu crema si restul de blaturi. Cu ultima portie de crema imbracam tortul. Pentru decor, aceste felii de lamaie, au fost ideea cea mai rapida si chiar a punctat bine tema tortului.

 

 

Va pot spune ca a fost un deliciu, reconfortant, acrisor si apreciat chiar si de barbati care poate nu se „impaca” cu dulciurile. Va invit la o felie virtuala.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

36 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    La mult ani Sara! Iti doresc tot binele, toata dragostea din lume, si bineinteles multa sanatate! Tortul arata intr-un fel de nici eu nu mai stiu cum , asa pofta mi sa facut si ma ling pe degete degeaba :)! Pup cu drag!!!

  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    La multi ani, cu multe impliniri si cu multe torturi gustoase. Saptamana asta am facut si eu ceva cu lamaie… binenteles cupcakes 🙂 Imi place ideea de lemon curd cu unt 🙂

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

    La multi ani cu sanatate, bucurii si multa fericire !
    Mamma mia, ultima poza mi-a intrat in ochi de am simtit si gustul delicios… Vreau si euuu… dar stau cuminte, ca deja am depasit limita la kg… Pupici !!!

  17. 17

    @Andreea multumesc din suflet de uarari. Pup!

    @nicoleta multumesc de urari si aprecieri. Pup!

    @Petronela multe multumiri, o duminica frumoasa!

    @Alexandrina multumesc, pupicuri si tie!

    @Mihasela multumesc si ma bucur ca-ti place tortul. Si eu am gasit mai buna ideea cu unt, ca tot are unt lemonul curd. Pup!

  18. 18

    @FLORY multumesc, te sarut si eu!

    @Laura ma bucur ca-ti place. Multumesc de urari!

    @reka multumesc frumos de urari. Tortul e foarte aromat, poti sa-l incerci. Pup!

    @Daniela multumesc frumos. Cat despre kilograme si eu ma lupt cu ele. Dar e greu, mereu tentati… asta e. Pup!

  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24

    Un tort fin si aromat pentru o persoana speciala!
    Cat de frumos ai scris in introducere!
    Te pup cu mare mare drag si-ti doresc tot binele din lume, aceeasi liniste si dragoste familiala de care ai parte, intelepciune si sanatate.
    O imbratisare mare si calda din partea mea.
    La multi ani!

  25. 25

    @MIMI multumesc frumos. Te sarut!

    @daniela s cake ce urare minunata, iti multumesc mult. Pupici!

    @alinutzika multumesc.

    @Antonia S. multumesc, pup1

    @Moni thanks for visiting. Kiss!

    @gaby_d multumesc mult pentru gandurile frumoase. Sanatate sa fie, ca de restul nu ma plang. Si eu te imbratisez cu drag si multumesc pentru darul muzical.

  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29

    Multe clipe de fericire sa traiesti alaturi de cele mai dragi fiinte caci ele devin ratiunea de a fi, si acele clipe sa fie pline de sanatate alaturi de un tort cel putin asa de grozav, pufos, delicios, racoros ca acesta.
    La multi ani Sara!
    cu drag,

  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36

    @mihaela mihaela da se amesteca lemonul curd cu unt, altfel nu are tinuta. Pare chiudat poate, dar si crema de unt de arahide se amesteca cu alt unt normal.
    Aici mai este varianta cu frisca in loc de unt, dar atunci trebuie adaugat gelatina ca sa intareasca si sa arate bine. Pup!

Dă-i un răspuns lui Petronela Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.