Curcan in sos chinezesc cu orez salbatic



 

Ingrediente: 
* 400 gr carne (flituri) de curcan
* supa de pui
* 1/2 ardei gras rosu
* 1/2 ardei verde
* 2 fire de ceapa verde

* 2 catei de usturoi* 1 morcov
* 1 lingura de ketchup
* 2 linguri sos de soia
* ghimbir ras
* coriandru (praf)
* pilaf de orez salbatic

 

 

Mod de pregatire:
Eu am avut in frigider ramase niste flituri de curcan de la alte retete. Dar voi puteti folosi bucati de piept, taiat cubulete sau chiar carne de pui.

Bucatile se distuie intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand a prins culoare, se adauga putina supa si se lasa 15-20 minute sa fiarba. Apoi se scot din tigaie.

 

 

Separat se taie cele doua feluri de ardei in julien. Morcovul se taie in fasi subtiri. Ceapa verde de taie bucati pe oblic. Sosul chinezesc este extrem de simplu. Toate legumele se distuie, in sosul ramas de la bucatile de curcan.

Se adauga cei doi catei de usturoi, striviti doar. Se lasa 1 minut, apoi se scot si se adauga ceapa, morcovi si ardei. Se distuie cat e necesar, se asezomeaza, se adauga o lingura de ketchup, sosul de soia, ghimbirul ras, coriandru praf si se aduce amestecul la fierbere.



Daca vreti un sos cu o textura mai groasa, se adauga 1 lingdurita de amidon de porumb dizolvat in putina apa. Se amesteca si cand a scazut se adauga inapoi bucatile de carne.

 

Si daca tot avem sos chinezesc, acesta trebuie servit neaparat langa un orez. Am gasit in supermarket un orez in trei culori, asa scria pe pachet. Este un orez de calitate care nu se fierbe prea mult, iar bobul lung si frumos nu se sfarama.

Modul de preparare e simplu, o masura de orez si doua de supa (apa). Supa se poate face dintr-un cub de concentrat de pasare. Cand fierbe supa se adauga orezul, se lasa focul mai mic si se fierbe acoperit. Se amesteca doar din cand in cand. Se ia de pe foc cand orezul a absorbit aproape tot lichidul.

Se lasa acoperit inca cateva minute, pana ce orezul va absorbi tot lichidul, iar bobul va fi frumos si intreg.

 

 

Se serveste cu sosul chinezesc si bucatile de curcan. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

22 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Andreea Elena ma bucur, ramane sa o incerci. Pup!

    @Liana10 s-a facut… ai o portie dubla. Pup!

    @Antonina S multmesc. Un pupik dulce!

    @FLORY da a fost tare buna. Pup!

    @Simona ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Dorina of… distanta asta, pacat. Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Ana Maria Ciolacu ma bucur. La "ce facem acum?… eu zic sa dai o fuga pana la mine. Pupici!

    @Daniela daca la ai tai nu le place curcanul, nimic mai simplu, aceeasi reteta cu pui si e si mai autentica. Mie imi prisoseau fliturile de curcan si nu stiam ce sa fc cu ele. Pup!

    @Ancuta multumesc si ma bucur. O zi frumoasa!

  12. 12
  13. 13

    Diaaaa wait for me.si eu vreau sa ii fa o vizita Sarei.ce zici draga mea,ne primesti???da' curcan in sos chinezesc mai ai???zic asa,sa nu venim degeaba 😀
    pupicei

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22

Dă-i un răspuns lui Liana10 Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.