Pulpe de pui cu sos de capere



 

Foarte raspandite in bucatariile mediteraneene, caperele se folosesc in sosurile cu rosii, smantana sau cu vin, si merg foarte bine cu pestele, pastele si carnea de pui.

Ele se armonizeaza bine si cu majoritatea condimentelor mediteraneene: busuioc, oregano, usturoi, tarhon, rozmarin, cimbru. Se combina de asemenea bine cu maslinele murate.

Ingredinete:
* pulpe de pui (aripi, piept)
* rozmarin
* busuioc
* sare
* piper
* unt
* ulei de masline

 

 

Pentru sosul de capere:
* 1 lingura de faina
* 100 g de smantana
* 1/2 lamaie
* sosul de la friptura de pui
* sare
* piper
* 2-3 linguri de capere
* patrunjel tocat (optional)

 

Garnitura:
* morcovi baby
* varza de Bruxelles

 

 

Mod de preparare:
Bucatile de pui se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin. Se pregateste un vas yena sau orice vas care merge la cuptor. Se aseaza bucatile de pui, se adauga unt, ulei de maslina si putina apa, apoi se dau la cuptor pana se patrund si se rumenesc frumos.

Cand friptura de pui este gata, se scurge sosul, se strecoara si se pregateste cu el sosul de smantana cu capere.



 

 

Sosul de smantana cu capere:
Se pune sosul de la friptura intr-o tigaia pe foc, daca e cazul se mai adauga putin unt si 1-2 linguri de ulei. Apoi se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin, dupa care se stinge cu smantana lichida, zeama de la 1/2 lamaie si daca e cazul supa sau apa ca sa obtinem un sos nu foarte gros.

Se adauga 2-3 linguri de capere (se gasesc in borcanele mici, in saramura sau otet). Gustul fin si aroma delicata a acestor capere nu se pune in evidenta daca sunt puse intregi in mancare, asa ca am lasat jumatate intregi, jumatate tocate, astfel gustul caperelor se imprastie prin mancarea si devine plina de savoare.

 

Drept garnitura alegeti ce va place mai mult. Eu am facut o garnitura din morcovi baby, morcovi aceia mici si cu o culoare frumoasa, care se gasesc congelati la punga, in orice supermarket. I-am sotat in unt alaturi de cateva bucati de varza de Bruxelles.

Prin garnitura aleasa am cautat sa dau culoare mancarii. Daca serveam cu un piureu de cartofi, acela era deschis, sosul de capere deschios de la smantana… si mancarea din farfurie nu era destul de placuta ochiului. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Bianca ma bucurca-ti place. Pupici!

    @Antonia S. caperele au un gust special care si noua ne place mult. O zi frumoasa!

    @Simona ai dreptate e tare bun sosul. Pup!

    @Fancy Cake, da e mai cunoscut alaturi de peste si pe paste. Dar merge bine la carnea alba, deci si pasarea. Sa incerci ca-i super. Pup!

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Alice ma bucur, te sarut si o seara frumoasa!

    @Bianka multumesc, pupici!

    @DiaMar esti o scumpa, multumesc!

    @Healthy Mamma, I'm so glad you like the sauce of capers. Thanks for visiting. Kiss you!

    @catkitchen ma bucur ca-ti plac sosurile. Si noi cautam sa diversifacam mereu. Pup!

    @hapleablog multumesc de vizita si aprecieri.

Dă-i un răspuns lui Antonina S. Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.