Cordon bleu din pulpe de pui



 

Corect ar fi fost sa-l denumesc Cordon bleu à la Stela Popescu. Poate multi dintre voi ati urmarit acum o saptamana Cireasa de pe tort, cand printre participanti a fost si Stela Popescu.

Ea a facut acest Cordon bleu din pulpe de pui dezosate, intrucat pieptul de pui ea il gaseste atos si sec. Inspirata de la ea, am facut ceea ce vedeti si va asigur ca a fost un deliciu.

 

 

 

Ingrediente:
* 2-4 pulpe intregi de pui
* felii de sunca
* felii de cascaval
* amestec de condimente
* mustar dulce
* 3-4 lg faina
* 3-4 lg pesmet
* 2 oua
* sare
* ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
Daca pulpele sunt mari, facem un cordon bleu din una. Daca sunt mai mici, ca ale mele, se suprapun doua. Deci, se dezoseaza pulpele, se bat usor cu ciocanul de snitel. Cand le batem le infasuram in folie de plastic ca sa nu distrugem fibra.

 

 

Se ung cu mustar si se presara deasupra condimente dupa gust. Sotul meu foloseste un amestec de condimente facut de el, din: boia dulce, piper macinat, cimbrisor (iarba cucului sau lamaita), oregano, busuioc, maghiran, rozmarin.



 

 

Se aseaza apoi feliile de cascaval si feliile de sunca.

 

 

Se acopera cu cealalta jumatate de carne de pui si se prinde in scobitori, daca este cazul. Se pregatesc apoi trei farfurii cu: faina, ou batut si pesmet si procedam la fel ca la snitel.

Se tavaleste bucata intai in faina, apoi ou, iar faina, iar ou si la urma prin pesmet. Se prajeste in ulei incins pe ambele fete.

 

 

Dupa aceea l-am mai dat la cuptor pentru 15 minute. Se serveste langa o garnitura. Eu acum am facut un sote din mixt de legume. Acest cordon bleu servit cald… cu cascavalul care curge… este un regal. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

26 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Fancy Cake regret, dar asa de bun a fost, ca a disparut repede. Pup!

    @Adela Zilahi ce bun a fost… Pup!

    @DiaMar sa stii ca asa a fost. Pup!

    @Andrea Elena te cred, ai dreptate, nici eu nu asi refuza. Pup!

    @Bianca cascavlul ala care-l vezi ca curge a dat toata savoarea. Pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Emily ma bucur ca ti-a placut tortul cu salata boeuf. Poti sa-ti surprinzi familia si prieteni de sarbatori. Pupici!

    @alinutzika multumesc, te sarut!

    @Simona ma bucur. Ai dreptate sa-ti placa tot ce-i impaturit cu carne, iar daca mai e imbunatatit si cu ceva sunca si cascaval… te sarut!

    @Mirela ma bucur ca si familiei tale place. Nici nu se poate altfel, e asa de bun. Pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23

    Sa stiti ca asa pofta mi-ati facut ca mi-am luat inima in dinti si am facut si eu, desi mi-e cam frica de pane-uri ! A iesit foarte bun, multumesc de idee!

  24. 24
  25. 25
  26. 26

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.