Pachetele de pui cu cuscus in sos de hrean



 

Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii noiembrie „Dulce Romanie” de pe blogul Xandrinnei. Provocarea luna aceasta este marul si hreanul.

Ingrediente:

* 2-4 pulpe intregi de pui
* felii de sunca de casa
* mustar dulce
* amestec de condimente
* marar tocat
* amestec de condimenre

 

 

Sos de hrean
* 1 tija de hrean tocat marunt
* 1 lingurita de zahar
* 1 lingura faina
* 1-2 linguri de smantana
* sare       * piper
* 3-4 lg zeama de la friptura

 

 

Mod de preparare:
Deci, se dezoseaza pulpele, se bat usor cu ciocanul de snitel. Cand le batem le infasuram in folie de plastic ca sa nu distrugem fibra.

Se ung cu mustar si se presara deasupra condimente dupa gust.Am folosit un amestec de condimente facut de sotul meu din: boiadulce, piper macinat, cimbrisor (iarba cucului sau lamaita), oregano, busuioc, maghiran, rozmarin.

Pe jumatate de pulpa se aseaza un rand de felii de sunca de casa. Peste felii se presara marar sau patrunjel tocat, apoi se pune inca o felie de sunca.

 

 



Se inchide cu cealalta jumatate de carne ca un portofel si se prinde cu scobitori. Se prajeste in ulei incins pe ambele fete pana capata culoare.

 

 

Apoi se dau la cuptor pentru 20 de minute. Aceste pachetele de pui se servesc cu orice garnitura.

 

 

Acum le-am servit alaturi de cuscus. Acesta fiind niste paste, suntem tentati sa-l fierbem doar in apa. Sau ca in majoritatea retetelor, se toarna apa clocotita peste cuscus si se lasa sa se unfle. Dar exista si alt mod de preparare pe care il gasiti AICI.

Pentru sosul de hrean: Intr-o tigaie se caramelizeaza 1 lingurita de zahar, care apoi se stinge cu sosul ramas de la friptura, dupa ce a fost strecurat. Se adauga 1 lingura de faina si se amesteca ca la bechamel.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa dea cateeva clocote si spre final se adaugm hreanul ras. Se ia de pe foc si se pune 1 lingura de smantana. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Dorina Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.