Biscuiti cu branza Cheddar / Australian Busters



 

Eu sunt o iubitoare a branzeturilor de tot felul, puturoase sau nu. Asa am ajuns la acesti biscuiti sarati, care sunt o adaptare a Australian Busters, iar denumirea vine de la faptul; ca daca acesti biscuiti sau fursecuri sunt mancati fara prudenta, se vor transforma in bombe Buster.

 

 

Biscuitii sunt făcuti dintr-un aluat cu branza sau cascaval ras, iar aluatul se preteaza pentru muffins sau biscuiti sub forma rotunda sau batoane. Am adaptat reteta de pe glutenfreefix.com, si de data asta le-am facut rotunde.

De sarbatori poate incerc alta forma. Sunt absolut delicioasi alaturi de lapte, de o supa sau de rontait ca aperitiv.

 

 

Ingrediente:
* 2 oua
* 80 cascaval / branza Cheddar
* 7-8 linguri de ulei / unt topit
* 120 g faina
* 2 linguri nuca de cocos
* 1 lingurita rasa de sare
* piper
* 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
* salvie proaspata tocata
* 1 catel de usturoi (optional)

 

 

Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul, bicarbonatul si fulgi de cocos. Radem pe razatoarea mica cascavalul Cheddar si-l lasam putin sa se zvanta.

 

 



Separat batem usor ouale, doar cu o furculita, apoi le rasturmam peste amestecul uscat. Mestecam simplu, incorporand putin cate putin si uleiul.

 

 

Aluatul va fii destul de consistent. Se adauga si cascavalul ras si salvia tocata, de preferat proaspata (pe care eu am uita-o).

 

 

Incorporam incet cu o furculita sau spatula. Reteta de baza avea si un catel de usturoi tocat, eu nu am folosit. Pe o tava cu hartie de copt facem gramajoare cu ajutorul unei lingurite inmiate in ulei.

 

 

Din compozitia de mai sus ies 12 biscuiti, de marimea celor din imagini. Asa ca-n functie de cat aveti nevoie, dublati sau triplati ingredientele. Sunt deliciosi… pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Andreea Elena au iesit asa frumos colorate tocmai de la branza Cheddar. Pup!

    @Emily multumesc, pup!

    @Mihaela serveste cu drag. Pup!

    @pansy si mie imi place usturoiul, dar acum nu am pus. Voi incerca alta data. Pup!

    @alinutzika ma bucur, pup!

    @Simona serveste cu drag si spor la treaba mai departe. Pup!

    @Licuta Marin ma bucur ca-ti plac. Pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11

Dă-i un răspuns lui Mihaela Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.