Fursecuri cu unt de arahide



 

Ingrediente:
* 160 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* 1 lingurita bicarbonat de sodiu
* 1 plic zahar vanilat
* 1 / 2 lingurita de sare

* 250 g unt de arahide
* 100 g unt nesarat
* 100 g zahar farin
* 1 ou mare
* gem de caise ( zmeura… )

 

 

 

Mod de pregatire:
Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Unt de arahide am gasit la borcan de 350 g dar am folosit doar 250 g.

 

 

Intr-un vas separat, batem cu mixeul la viteza medie untul cu zaharul farin si vanilat, pana se omogenizeaza. Adaugam apoi oul si untul de arahide si mixam pana devine totul cremos.

 

 

Reducem viteza mixerului si adaugam ingredientele uscate. Se amesteca pana se incorporeaza. Ca orice aluat cu unt, prin lucrare se incalzeste, de acea se va da la rece 15-20 de minute inainte de a le prelucra si a le da la cuptorul incins in prealabil.



 

 

Din aluat se fac rulouri, pe care le taiem in mod egal si le facem bilute im palme. Le aseazam pe o tava cu hartie de copt deasupra, lasand spatiu intre ele de aproximativ 2 cm. In centru fiecarei bile, cu coada de la o lingura de lemn, facem cate o adancitura.

 

 

Se dau apoi la cuptor pentru cca 10-15 de minute, pana capata putina culoare. Se scoat din cuptor, daca adancitura din centru s-a inchis putin, mai apasam inca o data. Dam din nou la cuptor 6-7 minute, pana cand marginile sunt auri. Transferam fursecurile pe un suport de sarma si lasam sa se raceasca complet.

 

 

Pentru a le umple centrul , incalzim putin gem aproximativ 30 de secunde si cu o lingurita umplem adanciturile. Eu am folosit gem de caise, dar e la fel de bun cu orice gem de fructe de padure. Am mai incercat si cu crema de zahar frecat cu zeama de lamaie. Fursecurile depozitate in boluri de sticla rezista pana la o saptamana. Serviti!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Dana Cristea Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.