Piftie de porc



In aceasta perioada a Sarbatorilor de iarna, piftia (raciturile) de porc, care este un preparat traditional romanesc, nu poate lipsi de pe masa de Craciun sau de Anul Nou. Aceasta poate fi servita ca atare sau insotita de salata de sfecla rosie sau de sos de hrean sau doar cu boia.

Ingrediente:

* 1,5  kg picioare de porc, carne de la
capul de porc, urechi de porc, rasol
* 1 ceapa mare
* 2 morcovi
* 1 patrunjel
* 1 pastarnac
* boabe de piper
* 1 foaie de dafin
* sare     * piper
* gelatina
* 10-12 catei de usturoi
* boia dulce

Mod de preparare:
Pentru piftia de porc ai nevoie de carne de porc si in functie de preferintele fiecaruia, se pot folosi doar picioare de porc si un rasol (eu asta am folosit) sau se mai pune si carne de la capul de porc, urechile de porc etc.

Se spala si curata bine totul si se pun la fiert, intr-o oala. Apa trebuie sa acopere in intregime bucatile de porc. La inceput se pune la foc mare pana se aduna si se arunca spuma care se formeaza deasupra, se comdimenteaza si se lasa focul mai incet sa fiarba cca 2-3 ore.



Cand s-au fiert pe jumatate se adauga si zarzavatul lasat intreg. Se lasa la fiert pana cand carnea se desface usor de pe oase. Se ia de pe foc, se scot bucatile, iar in zeama ramasa se adauga usturoiul zdrobit si gelatina divolvata in prealabil in apa rece. Se lasa cateva minute cu capacul pus sa infuzeze de la usturoi.

Daca cantitatile va permit, le puteti fierbe in oala sub presiune, ca se castigati timp. Dar piftia este mai buna fiarta incet.

Carnea se aseaza in boluri si se strecoara zeama peste. Se dau la rece, ca sa se inghete, timp de cateva ore. Cand s-a inchegat bine, se rastoarna piftia pe un platou.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Mie imi place foarte tare piftia.. mai ales cu mamaliguta calda… Stiu ca suna ciudat, dat asa se papa in zona noastra 🙂 Din pacate al meu nu se prea omoara dupa ea, asa ca.. fac doar o data pe an 🙂 sa-mi fac pofta. Si pana fac eu, ma servesc de la tine!
    Pupici si… sper ca a venit Mosu! 🙂

  6. 6
  7. 7

    @Corina multumesc, pup!

    @TeoBucatar sarbatori fericite si tie in continuare!

    @felis multumesc frumos. Sarbatori fericite si tie

    @Fancy Cake ma bucur, pup!

    @Simona noua ne place la amandoi. Si stai linistita ca mSotul meu o mananca cu salata à la russe. Asa ca ficare cu obiceiurile lor. Pup si Sarbatori fericite in continuare!

    @Antonina S. si noi, pupici!

  8. 8
  9. 9

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.