Tort cu nuci si creme de fructe



 

De Mos Micolae a fost o zi speciala si festiva in famila noastra. Nu numai datorita venirii Mosului cu cadouri in cizmulite, ci pentru ca l-am sarbatorit pe sotul meu Miki, care s-a nascut chiar de Mos Nicolae, deci si onomastica si aniversare in acelasi timp. Miki vine de la Millos, care in romaneste inseamna Nicolae.

 La multi ani dragul meu Miki si multumesc pentru ani frumosi petrecuti alaturi! Va invitam sa serviti o felie de tort.

 

 

Ingrediente blat:
* 6 oua
* 6 linguri de zahar
* 6 linguri de faina
* 80 gr de nuci pisate

 

Ingrediente crema de prune:
* 200 g prune uscate
* 1/2 conserva (400 ml) fructe exotice
* 3-4 linguri de gem de prune
* 100 ml suc de portocala
* cca. 75 g miere
* 80 gr nuci tocate
* 1 lingurita scortisoara
* 15 gr gelatina
* 200 ml frisca

 

 

Ingrediente crema de iaurt:
* 300 ml iaurt
* 1 lingura zahar pudra
* 1/2 conserva compot (400 ml) fructe exotice
* coaja rasa de la o portocala
* 200 ml frisca
* 15 g gelatina

 

Decor:
* 100 g ciocolata neagra
* 3 linguri de lapte
* 30 gr unt
* bilute decor

 

 

Mod de preparare:
Se pregateste un pandispan din 6 oua la care se mai adauga si nucile. Se pune intr-o forma de 23 diametru. Se coace cca 25 min la cuptor, se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in doua.

 

 

Pentru crema cu prune: Se inmoaie gelatina in apa rece. Conserva de compot cu fructe diverse se scurge si se imparte in doua, cealalta o vom folosii la crema de iaurt, de aceea le alegem pe cele colorate.



 

 

Prunele uscate se taie fasii, se amesteca cu sucul de la compot si sucul de portocala si se pune pe foc cateva minute pana se inmoaie. Se ia de pe foc, se adauga gemul de prune si fructele din compot. Se paseaza toate, se adauga apoi scortisoara, mierea, nucile tocate si gelatina inmuiata pe foc.

 

 

Separat se bate si frisca care se incorporeaza la fel in crema de prune.

 

 

Se pune inelul fornei de tort in jurul blatului, se aseaza primul blat insiropat, se pune crema de prune rezultata si se acopera cu al doilea blat. Se da la rece, iar intre timp se pregateste crema de iaurt.

Se inmoaie gelatina in apa rece. Se dizolva zaharul pudra in iaurt. Se adauga coaja de portocala rasa pe razatoarea mica, gelatina incalzita. Cand incepe sa se intareasca de la gelatina se incorporeaza si frisca batuta tare.

Se adauga si fructele colorate din compot si se pune peste tort. Se da la rece minim 2-3 ore.

Inainte de servire, se detaseaza pereti formei si se aseaza tortul pe un platou. Se decoreaza dupa inspiratie. Eu am uns jumatatea de jos a tortului cu gem, peste care am lipit nuci tocate. Ca sa estompez albul cremei de iaurt, am turnat neglijent pe margini ciocolata topita. Am adaugat bilute colorate. Este racoritor si foarte aromat.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

30 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Vaaai ce nebunie de tort!
    Arata tare bine si cred ca are o aroma… mmmmmmmm!!!!!!!

    Sa-ti traiasca sotul!
    Sa fiti sanatosi si fericiti impreuna cu toti cei ce va sunt dragi!

    Sarbatori cu bine!!!

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Ancuta multumim de urari. Multa fericire si tie, pupam!

    @Alina ma bucur ca-ti place. Pupam si multumiri pentru urari!

    @@Dorina multumin de urari. Pupam!

    @Lissa's Cake a fost minunat, doua creme total diferite dar care s-au complectat bine. Multumim de urari!

    @Emily multumim mult. Pupam!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @DiaMar multumin de urari. Pup!

    @Daniela serveste si multumiri. Pupam!

    Just me ma bucur ca-ti place. Te sarutam!

    @Simona multumiri din partea lui Miki. Te sarutam!

    @Lulu da acesta a fost tortul sarbatoritului. Multumim si noi, pupam!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    @Adela Zilahi multumim mult pentru urari. Toate cele bune si tie!

    @Licuta Marin multumim frumos. Pup!

    @felis multimesc, pup!

    @ ma bucur, pup!

    @dya multumim si noi inca o data. Te sarutam si noi!

  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26

    @Simona Patras iti multumim frumos. O seara frumoasa si pupici!

    @Lia si tu ma omori pe mine cu retetele tale. Pup!

    @LauraAdamache sotul meu iti multumeste mult. Mosul a venit el, iar ziua lui Miki a fost minunata. Te iubim!

  27. 27
  28. 28

    Sincer,ma asteptam la un tort deosebit si …nu m-am inselat…e foarte elegant demn de o sarbatoare,Imi place mult.La multi ani sotului tau si multa sanatate la amandoi.O seara placuta!!!

  29. 29

    Salut! Blogul vostru e favoritul meu si de 1 an de cand l-am descoperit, numai de aici gatesc. O intrebare totusi legata de tortul cu nuci. Frisca nu poate fi inlocuita cu altceva? Gatesc pentru grupul meu de prieteni si nu toti iubesc frisca asa de mult. Multumesc!

  30. 30

    @Kiki Pop intai multumesc frumos de aprecieri. Cat despre frisca, ea are rolul ei. Dar daca totusi vrei sa o scoti, iti recomand la crema din interiorul foilor sa pui o crema de vanilie, chiar dintr-un plic de pudding dar cu lapte mai putin cca 350 ml. La a doua crema de iaurt de deasupra, pune 500 iaurt in loc de 300. Nu pot sa garantez fara frisca, cum va fi la gust!
    Te sarut si te mai astept!

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.