Cotlet de porc cu sos de morcovi



 

 

Imgrediente:
* 1 kg de cotlet de port dezosat
* cimbru
* maghiran
* boia dulce
* mustar
* supa de carne
* ulei de masline
* sare
* piper

 

Pentru sos morcovi:

* 3-4 morcovi
* unt sau Rama maestro pentru gatit
* 1 lingura de zahar (brun)
* 1 lingura de amidon
* supa de legume
* 1 lingura vin alb
* 2-3 linguri de smantana
* 1 lingurita ghimbir proaspat ras
* sare
* piper

 

 

 

Mod de pregatire:
Cotletul se cureta de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se freaca cu un amestec din ulei de masline, cimbru, salvie tocata (sau uscata), sare, piper si se lasa la macerat o ora. Pregatirea este aceeasi ca si Cotlet de porc in foi de varza si aluat.

Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o jumatate de ora. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda.

Se deschide din cand in cand cuptorul, se umezeste carnea cu saftul propiu si se intoarce pe toate fetele ca sa se rumeneasca uniform.

 



 

Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. apoi se feliaza.

 

 

Morcovi se fierb pana se inmoaie, apoi se paseaza rezultand un piureu. Intr-un vas se topeşte margarina la foc mic şi se adauga zaharul, amidonul dizolvat in putina supa. Se amesteca si se adauga piureul de morcov.

Se lasa la foc mediu sa se ingroase, se adauga dupa caz vin alb. Se condimenteaza cu sare si piper. La urma se adauga si ghimbirul proaspat ras.

 

 

Cotletul feliat se serveste alaturi de un piure de telina si sos de morcovi. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Ramona Alina ma bucur, pup!

    @Dana Cristea multumesc. Pup!

    @DiaMar multumesc de tot, pup!

    @Adela Zilahi pai de ce nu ai postat… Pup!

    @Daniela ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Antonina S. multumesc, pup!

    @Fancy Cake ai dreptate. Pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Fancy Cake Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.