Ganache de ciocolata alba cu jeleuri



 

Un dulce rapid pentru o dupa-amiaza cand vrem ceva dulce. Cu ciocolata, frisca si jeleuri a iesit ceea ce vedeti.

Ingrediente:
* 500 ml smantana pentru frisca
* 80-100 g de zahar farin
* 250 g ciocolata alba
* 200 g jeleuri de fructe
* 20 g gelatina
* 10-12 piscoturi

 

 

Decor:
* 80 g ciocolata neagra
* 1 lingura de lapte
* 20-30 g de unt

 

 

Mod de preparare:
Modul de preparare e cat se poate de simplu. Intai se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o oala incalzim 250 ml smantana si cand s-a incalzit adaugam ciocolata alba taiata in bucati. Amestecam cu o lingura pana se topeste complect si devine totul cremos.

 



 

Cat e calda adaugam si gelatina dizolvata si amestecam ca sa se incorporeze uniform in ciocolata. Separat batem cu mixerul restul de 250 ml de smantana cu zaharul farin pana se face frisca. Cand e suficient de tare, adaugam si ganache-ul de ciocolata, mixand in continuare.

Trebuie lucrat repede si cu grija ca gelatina incepe sa se raceasca si sa se intareasca.
Intr-o forma de chec de 12×22 cm, tapetata cu folie de plastic, incepem sa turnam 1/3 din amestec, aranjam deasupra jeleuri, mai adaugam 1/3 din amestec, mai complectam cujeleuri si apoi acoperim cu restul de crema. Inchidem cu piscoturi si acoperim cu folie de plastic.

Dam tava la rece cateva ore. Inainte de servire se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa inspiratie. Eu am topit cca. 80 g de ciocolata neagra cu o lingura de lapte si cu putin unt si am ornat deasupra prajitura.

 

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

26 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

    @Timea ma bucur. Pup!

    @Licuta Marin e tare buna la gust. Multumesc, pup!

    @FLORY ma bucur ca-ti place ideea mea. Pup!

    @Danutza merci, pup!

    @maya multumesc, pup!

    @DiaMar nu stiu de ce nu ai putut posta. Daca se mai intampla te rog sa-mi spui. Pup!

  17. 17

    @Ramona Alina ma bucur, pup!

    @Dana Cristea ce dulce esti, ma bucur. Pup!

    @Cristina e usor si rapid si arata si bine. Pup!

    @Famcy Cake ma bucur, e sper pe timpul veri cand nu vrem sa folosim cuptoryl. Pup!

    @lia ma straduiesc sa le prezint cat mai apetisant. Multumesc, pup!

    @Mare Maria ai dreptate, ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Cristina multumesc, pup!

    @Antonina S pai sa fortam sa vina mai repede primavara. Pup!

    @catkitchen ma bucur, pup!

  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23

    Un deliciu din toate punctele de vedere!
    Te poftesc sa ridici un premiu, pe care ti-l ofer din toata inima pt harnicia si priceperea ta, daca ai timp si dispozitie. Cu mare drag si simpatie, te pup.

  24. 24

    @Simona Patras multumesc, pup!

    @alina multumesc frumos. Pupici!

    @Lulu mutumesc frumos. O dupa amiaza linistita si tie!

    @Corina iti va placea, e rapid si usor. Pup!

    @Simona arata de efect, dar e asa simplu si rapid. Pup!

    @maria elena esti o dulce, iti multumesc frumos. Cu sinpatie si eu te pup!

  25. 25
  26. 26

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>