Rulada aperitiv tricolora



 

Pe principiul retetei Tort aperitiv cu salata boeuf, care s-a bucurat de succes, am relizat pentru masa de Revelion, acesata Rulada colorata, un aperitiv de efect, dar si foarte bun.

Asemanarea consta in realizarea blatului, compus din trei compozitii colorate diferit, care la tort s-au copt individual, aici le amestecam si facem un singur blat pe care-l rulam. Veti intelege pe parcurs din explicati si din imagini. Sursa inspiratiei a fost www.coolinarika.com 

 

 

       Ingrediente aluat galben :
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri de faina
* 1 lingurita mica praf de copt
* 3-4 linguri branza rasa

 

   Ingrediente aluat verde:
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri de faina
* 1 lingurita praf de copt
* 2 linguri de spanac
* sare

 

 

Ingrediente aluat portocaliu:
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri faina
* 1 lingurita praf de copt
* 2 linguri de pasta de ardei
* sare

 

Pentru umplutura:
* 200 g crema de branza
* 3 linguri smantana
* vegeta

 

 

Mod de preparare:
Avem nevoie de trei boluri in care vom face in acelasi timp cele trei compoziti de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte. Se prepara usor fiecare, asa ca se fac pe rand fara probleme.


Pentru aluatul verde, se separa ouale, iar cele 2 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat albusurile se bat tare si se incorporeaza in primul amestec.

 

 

Pentru aluatul portocaliu se repeta acelasi procedeu ca mai sus, doar ca se inlocuieste spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu va fi asa vie.

 

 

Pentru aluatul alb, la fel se repeta procedeul, dar folosind 2 linguri de branza sarata faramitata. Branza fiind sarata nu se mai adauga sare.



 

 

Cand toate sunt gata, in tava mare de la aragaz (28×38 cm) se pune o hartie de copt si se intind compozitiile alternandu-le dupa imaginatie, ca in amagime.

 

 

Se da la cuptor 15-20 de minute, apoi se scoate se rastoarma peste un prosop umed si se ruleaza.

 

 

Se lasa sa se raceasca iar intre timp crema de branza o frecam cu smantana si o condimentam cu vegeta.

 

Apoi o intindem pe rulada si o rulam din nou.

 

 

Se da la rece. Se taie inainte de servire.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

58 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @felis imi place sa fac lucruri noi, frumoase si care sa incante intai ochiul. Multumesc pup!

    @ghiocel07 ma bucur, multumesc! Pup!

    @Bucate apetisante

    @Lacrima multumesc, pup cu drag!

    @Just me esti o dulce, multumesc de aprecieri. Pup!

  13. 13

    @FLORY multumesc, pup!

    @Alexandrina da e de efect asa colorata. Pup!

    @Liliana Toma ma bucur ca vrei sa o incerci. Iti va placea si tie si alor tai. Pup!

    @Diverse ma bucur, pup!

    @Daniela multumesc, pup!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30

    Am facut rulada..este exceptionala, eu am adaugat si somon peste crema de branza si arata senzational…invitatii mei au fost incantati…..nu te mai saturi sa o privesti, iti incanta atat privirea cat si gustul.merita sa o faceti, e simplu dar de mare efect!succes!

  31. 31

    @anna ma bucur ca ai avut succes cu ea. Este destul de usor de facut si cum sigur ai remarcat, la rulare nu se crapa ca la alte retete. Si este intradevat aspectuoasa, iar daca ai adaugat si somon si mai bine. Pup si te mai astept!

  32. 32
  33. 33

    Parca mai pot sa spun ceva ???
    Esti geniala, fata draga si ai niste idei tineresti minunate !Te felicit.
    Te tzuc cu drag….merg sa vad ce bunatati ai mai facut…..

  34. 34
  35. 35
  36. 36

    @Delicious Flavours salata de icre mi se pare cam prea pufoasa si nu stiu daca ai sa o poti rula, fara sa-ti iasa pe lateral. Eu nu asi garanta. Ideea de a folosi peste e grozava, dar fa o crema din peste afumat sau din ton chiar de conserva, cu unt, zeama de lamaie. Ar avea tinuta. Succes si sa-mi spui cum ti-a iesit!

  37. 37
  38. 38
  39. 39

    felicitari dragilor! Am vazut rulada voastra in revista bucataria de azi…nu stiu daca ati trimis-o chiar voi ori s-au inspirat ei! :)…oricum, au precizat ca reteta e de pe un blog foarte cunoscut!

  40. 40

    @ophelia1983 am intarziat cu raspunsul, ca nu luasem inca revista sa vad. Nu-mi apartin pozele, cineva s-a inspirat dupa reteta mea, cum a si spus si trebuie sa recunosc ca a reusit-o perfect, ca pe moment parca erau pozele mele. Multumesc si pupici!

  41. 41

    :)…nu ne pacalesc ei pe noi, astia food-addicted!

    Nu ai cum sa nu recunosti retetele deosebite, mai ales daca iti petreci atata timp in blogosfera!

    Oricum, voi meritatii laurii, pentru ca ati reusit sa-i inspirati pe altii!

  42. 42
  43. 43

    @Adina multumesc de aprecieri. Daca ma uit si eu dupa accesari, din top 10 cele mai vizualizate, 7 sunt de aperitive, iar aceasta Rulada tricolora e pe primul loc.
    Te sarut si o duminica frumoasa!

  44. 44
  45. 45
  46. 46

    @Rita Marfievici daca inteleg bine ai vrea sa folosesti somon la cel portocaliu, pe post de spanac ca la cel verde? Poti dar tot 3 linguri ca si spanacul sau branza rasa la cel galben. Dar fara pasta de ardei nu vei obtine culoarea de portocaliu. Poti folosii bucati de somon in umplutura de branza si va da foarte frumos in sectiune. Succes si te mai astept!

  47. 47

    Sa va dea Dumnezeu sanatate si inspiratie in continuare! Am mancat rulada asperitiv tricolora si apoi am facut-o si eu… am rupt gura targului!!! Sunteti artisti si va multumesc pentru generozitate! Daniela Ersch

  48. 48
  49. 49
  50. 50
  51. 51

    BUNA! DESPRE ACEASTA RETETA NU AM CUVINTE DE LAUDA.ESTE SUPERBA SI CRED CA SI GUSTUL ESTE PE MASURA.AS AVEA O MICA INTREBARE, LA CARE VA ROG DIN SUFLET SA IMI RASPUNDETI. CE FEL DE BRANZA ATI FOLOSIT SI CA UMPLUTURA SI IN COCA? VA ROG MULT SA IMI TRIMITETI RASPUNSUL LA MAILUL DE MAI SUS.MULTUMESC ATICIPAT!

    • 52

      Olimpia eu nu specific marca de branza decat foarte rar cand este absolut necesar, ca pe piata sunt multe marci de crema de branza (nu branza de vaci) si fiecare sa foloseasca pe aceea care o foloseste de regula. Iata cateva marci pe care le poti folosi cu acelasi succes atat la crema si la blat, nu numai acum ci la oricare din retetele mele:
      Creme clasic – Delaco, Hochland, Exquisa, Pic-Frisch clasic sau Philadelphia.
      Multumesc ca ma urmaresti si te mai astept si la alte retete.
      O duminica frumoasa!

  52. 53

    Acum am descoperit aceasta reteta si nu mi-a trebuit prea mult timp sa ma hotarasc sa o fac, deci mi-am scri-o in caietul meu de retete si va fi bifata ca o reteta exceptionala

    • 54

      Filipoiu ma bucur, este reteta de pe primul loc in privinta accesarilor. Este foarte apreciata, prin culoare insufleteste orice masa festiva.
      Te mai astept si cu alte retete. <3

  53. 55
  54. 57
    • 58

      Scuze de intarziere! Pentru data viitoare cand o vei face, spanacul trebuie sa fie asa verde crud dat in blender sau cumperi, ca mine, din supermarket in pungi gata tocat foarte marunt. Daca il fierbi isi schimba culoarea.

Dă-i un răspuns lui Adriana Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.