Tort de mac si crema tutti frutti



 

Cu aceasta reteta raspund Provocarii Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Adina (Mitinita). Acesta a fost tortul de la Craciun. Cu intarziere, dar sper sa va placa si sa-l incercati.

  Ingrediente blat:
* 7 oua
* 8 linguri zahar
* 8 linguri faina
* 1 plic zahar vanilat
* 1 lingura zeama de lamaie
* 1 lingura ulei
* 60 gr de mac

 

 

Pentru crema tutti frutti::
* 300 ml Nectar Tutti Frutti
* 1 pudding de capsuni
* 3 galbenusuri
* 120 g zahar
* 200 g unt

 

Ingrediente aspic de nectar:
* 250 ml Nectar Tutti Frutti
* 2-3 linguri de zahar (facultativ)
* 15 g gelatina

 

 

Mod de preparare:
Intai pregatim blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia.

Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina si macul. Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 3 foi  si se insiropeaza cu un sirop din 250 ml apa si 150 g zahar.

 



 

Pentru crema, cele 3 galbenusuri se freaca cu zaharul si se adauga praful de pudding. Separat pe foc intr-un vas se pune nectarul Tutti Frutti la fiert.

Se ia cateva linguri fierbinti si se pune peste galbenusuri mestecand dupa care se rastoarna totul in vas si se prepara o crema groasa. Procedeul este ca la orice crema de pudding, doar ca inlocuim laptele cu nectarul de fructe.

 

 

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, mixand periodic pentru a preintampina formarea unei pojghite la suprafata.

Cat timp budinca se raceste complet, intr-un bol mixam untul pana il facem crema, apoi incorporam incet pudding-ul de tutti frutti. Crema astfel obtinuta se pune intre blaturile de tort si doar pe lateral.

Pentru partea de sus a tortului, cu un poche orman cu frisca, iar in centru turnam aspicul de nectar. Eu m-am luat cu alte treburi si aspicul a depasit punctul cand tebuia turnat si sa ramana neted. Puteam sa-l mai incalzesc putin, dar m-am gandit ca nu arata rau nici asa mai neregulat. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

40 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    Arata de nu se poate…Salivez numai cand ma uit la el.Am sa-l fac de ziua baiatului meu.Mie imi plac muuuult dulciurile si admir persoanele din mainile carora ies asa minuni.Ozi frumoasa…

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Ancuta aspicul a iesit asa dintr-o intamplace, dar orice rau spre bine, cum se spune. Pup!

    @Antonina ma bucur ca-ti place. Si al tau e demential. Pup!

    @Emily multumesc, pup!

    @Petronela ma bucur ca te atrage si a fost si tare bun, pup!

    @diamond ce bine ar fii daca am putea aduce mai repede primavara. Pup!

  13. 13

    @Caietul cu retete multumesc, pup!

    @Dorina multumesc, pup!

    @manuela ma bucur ca vrei sa-l fac. Cred ca-i va placea. Pup!

    @catkitchen da, a fost aromat si racoritor. Pup!

    @Fancy Cake ma bucur, multumesc. Pup!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21

    Arată superb tortul. Eu nu prea mă împac cu dulciurile dar familia mea da. Din păcate mie blatul nu-mi iese aşa de frumos. Probabil greşesc undeva. Mulţumesc pentru informaţia despre condimentul Kotanyi pentru frăgeyirea cărnii. Cu prima escapadă în Ungaria o să caut şi eu. Pînă acum mă uitam numai la condimente Lucullus care aici nu se găsesc. Eu şi soţul meu (fetiţa e la ţară) vă dorim o noapte bună şi somn uşor.

  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29

    @yaya6
    @lia
    @Simona Patras
    @Simona
    @irinaririna
    @TeoBucatar
    @miremirc
    @Licuta Marin
    @Corina
    @alinutzika
    @Mare Maria
    @hapleablog
    @Delicious Flavours

    Intai va rog sa ma scuzati de intarzierea raspunsului. Multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca va place. Pupici1

    @Moni nu stiu de ce nu-ti iese blatul. Iar de Lucullus stiu si eu, dar tot asa pe la noi nu am vazut. Te sarut si te mai astept! Pup!

  30. 30

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 35
    • 36

      roxana da, se poate face cu o zi inainte. Aspicul de nectar este ca si la o piftie care nu s-a prins si mai trebuie adaugata gelatina. Gelatina granule am folosit eu, dupa ce se hidrateaza in 100 ml apa 5 minute, se incalzeste pe foc cat sa devina fluida, dar fara sa fiarba (cat sa poti tine degetul in ea fara sa te arda). Se adauga apoi in siropul de nectar pe care il ai. Nu-l torni imediat peste tort ca este prea lichid si se absoarbe in blat. Il lasi sa ajunga la punctul cand incepe sa devina consistent dar sa curga. Atunci il torni peste tort. Eu m-am luat cu alte treburi si s-a inchegat mai mult decat trebuia. Puteam sa-l reincalzesc putin, dar am zis ca si asa zdronturos este interesant, si chiar a fost.
      Spor la prajiturit si Sarbatori fericite!

  35. 39

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.