Papioane din ficat de curcan in sos de goulash



 

Papioane din ficat de curcan in sos de goulash un mel de mancare pentru orice zi a saptamani.

Ingrediente:
* 500 g ficat de curcam (cca.3-4 buc.)
* felii de bacon (sau kaizer)
* 1-2 catei de usturoi
* 1 ceapa rosie mica
* 50 g margarina
* ulei de masline
* sare      * piper
* praf de usturoi (la plic)

 

Sos de goulash:
* 1 plic de sos goulash (fuchs)
* 100 ml vin rosu sec
* 1-2 linguri de bulion
* paste (orez sau piure de cartofi)

 

 

Mod de preparare:

Am folosit de data aceasta ficat de curcan, dar aceste papioane merg mai bine cu ficatei de pui. Sunt mai mici si mai de efect. Se pot chiar servi si ca aperitiv, asezati frumos pe un platou.

Se pun ficatei intr-o sita si se da un jet de apa. Se aleg aceia cu lobul intreg, se curata de firisoarele albe, iar pe centru lor, intre cei doi lobi se ruleaza fasiile de bacon, dand forma de papion. Acum nu am avut bacon in frigider, decat felii de kaizer.

A mers si acesta, dar se ruleaza mai greu, de aceea am prins in scobitori. Se aseaza in tava unsa cu margarina si doar se pipereaza. Se adauga catei de usturoi, ceapa rosie taiata julien, apa si ulei. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute, pentru inceput acoperiti cu o folie de aluminiu.

 

 



Daca preferati mai crocanti, lasati mai mult. Cand se scot din cuptor se sareaza. Eu am adaugat si putin praf de usturoi de la plic. Apoi se acopera cu un capac sau folie, pana se servesc. Asta ca sa nu se usuce si sa intre sarea si usturoiul.in ei.

 

Sosul de goulash, se face de regula in casa ca-i mai bun, dar de data aceasta, cum am descoperit plicurile de la Fuchs, care sunt reusite si care cand te grabesti sunt ideale, le-am folosit. In afara de continutul plicului (boia de ardei si alte condimente specifice), am mai adaugat 100 ml de vin rosu si 1-2 linguri de bulion.

Acesta se dizolva in saftul lasat de ficat cand l-am scos din cuptor, care se strecoara, apoi se pune totul intr-o tigaie pe foc. Se lasa sa se ingroase putin, mestecand continuu sa nu se prinda.

 

 

Se pot adauga si ficatei ca sa mai dea un clocot. Merg sa fie serviti cu piure de cartofi, orez sau paste. Eu aveam ramase niste spaghete asa ca le-am servit cu acest sos de goulash si papioanele din ficat. Au fost un deliciu. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Eu cred ca n-am mancat niciodata ficat de curcan. Sau daca am mancat stie mama, eu nu-mi aduc aminte. Stiu doar ca-mi place la nebunie curcanul de porc, de pui asa ca asta cu siguranta e la fel de meserias! Da da as vrea si eu o bucatica! pupici

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @DiaMar multumesc frumos, pup!

    @Fancy Cake ma bucur, pup!

    @Licuta Marin multumesc, pup!

    @Simona si noi suntem mai mult cu ficatei de pui, dar daca tot am gasit am zis sa mai schimbam. Pup!

    @Antonina S. daca nu-ti amintesti e clar ca doar in copilarie ai mancat, poate… Pup!

  12. 12

    @bunatatidepoveste numai daca incerci iti dai seama daca iti place. Multumesc, pup!

    @Corina ma bucur ca avem gusturi comune. Pup!

    @Mare Maria foarte bun si fraged. Pup!

    @Daba Cristea multumesc, te sarut!

    @hapleablog pe cuvant ca este! Pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15

Dă-i un răspuns lui Licuta Marin Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.