Choux à la crème aperitiv



Choux à la crème aperitiv 0

 

O idee de Choux à la crème (Gogosi cu crema), dar o varianta de aperitive. De ce n-ar merge, nu? Inlocuim unplutura dulce de crema de vanilie, cu o umplutura sarata, ca de exemplu o crema din branza si in functie de celelalte ingredientele adaugate, putem sa obtinem diverse variante, dupa gustul fiecaruia. O alta varianta puteti vedea AICI.

 

   Ingrediente gogosi (choux):

* 200 ml apa
* 100 g unt
* sare
* 150 g faina
* 4 oua mari

Choux à la crème aperitiv 3

Umplutira:
* 250 g crema de branza fina
( Philadelphia, Hohland…)
* 100 branza feta
* cca. 80-100 ml smantana
* 100 g sunca taraneasca
* masline verzi
* 2 rosii uscate in ulei
* 1/2 ardei rosu californian
* vegeta
* piper colorat pisat mare
* crema gulas dulce ( la tub )

Choux à la crème aperitiv 1-1

 

Mod de preparare:
Pentru gogosi, se pune la fiert apa, untul si sarea. Cand a inceput sa fiarba, se ia oala de pe foc si se adaugai faina, (cernuta in prealabil) toata odata.

Se amesteca rapid, pana cand se obtine o coca omogena, dupa care se mai pune pe foc mestecand in continuare, pana nu se mai lipeste de oala. Se lasa sa se racoreasca, amestecand din cand in cand. Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta si incepem sa adaugam pe rand ouale, pe masura ce este incorporat cel dinainte.

Tapetata cu hartie de copt tava si punem gogoselele cu o lingurita sau cu o poche-ul, la distanta una de cealalta. Se coace la foc tare pana se umfla, apoi se da mai incet focul si se lasa sa se rumeneasca putin. Cand sunt racite, se taie pe jumatate, si se umplu.

 



 

Pregatim umplutura: Intru-un bol condimentam crema de branza ( Philadelphia, Hohland…) si feta, apoi o amestecam cu sunca taiata felii sau cuburi, maslinele si rosiile uscate se tate in fasii subtiri.

Ardeiul rosu californian ( sau oricare altul, dar sa fie cat mai carnos ), se taie cubulete mici. Impreuna cu 3-4 linguri de smantana se amesteca.

 

 

Condimentam, iar pentru a-i da o tenta de culoare, am adaugat si crema de gulas sau alta crema de ardei. Nu omogenizam complect, lasam sa fie un pic in degrade.

 

 

Cu aceasta compozitie umplem gogosile. Aranjarea pe platouri e in functie de inspiratia de moment a fiecaruia.

Choux à la crème aperitiv 2-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

    @Daniela ai dreptate ambele variante sunt minuate. Pup!

    @Fancy Cake e interesant si cu guacamole. De retinut, pupici!

    @Cristina se pot face in atatea variante. te sarut!

    @DiaMar ai dreptate, pup!

    @Andreea-Elena C multumim frumos. Te sarutam!

    @Simona neaparat trebuie sa uimesti colegele. Sa-mi spui cand e ziua ta sa-ti spun La multi ani!. Pup!

    @catkitchen multumim frumos. Te sarutam!

    @Danutza ma bucur ca-ti plac. Pup cu drag!

  14. 14
  15. 15

Dă-i un răspuns lui Danutza Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.