Meniu de sarbatoare



 

Provocarea pe care Laura Laurentiu ne-a lansat-o la inceputul lunii Martie pentru a pregatii un meniu special de sarbatoare, ne-a placut si am raspuns cu drag, vorbesc in numele la amandoi, Sara & Miki.
Acesta este Meniul de Sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la Concursul KitchenAid de Martisor. Blogului organizator este www.retetecalamama.ro al lui Laura Laurentiu impreuna cu sponsorul bilancia.ro., care ofera drept premiu un mixer KitchenAid rosu, atat de ravnit de oricine.

Am cautat sa alegem un meniu rafinat pe gustul nostru, pe care sa-l prezentam intr-o maniera cat mai eleganta ca sa va convingem ca merita sa-l incercati. Daca am reusit ramane de vazut. In alcatuirea meniului ne-am inspitat, cat de cat, din bucataria franceza, unde o masa festiva include: un aperitiv, un antreu, felul principal, branza si desert.

Pentru deschiderea acestei mese festive am ales acest aperitiv gen „mise en bouche”, Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci.

 

 

Continuam cu un antreu cald Rulouri din file de pangasius si bacon. Carnea seaca a pestelui in armonie cu bacanul grs si afumat, fac ca aceste rulouri sa ti se topesca in gura. La acest antreu merge un Chardonnay alb sec cu aroma fructata.

 

 

Felul principal este foarte important in reusita unui meniu special, de aceea am ales o Friptura din piept de rata cu sos de zmeura. O consideram un preparat perfect, elegant si savuros si nu este un ingredient de zi de zi.

L-am sevit pe un pat din fasii de legume viu colorate, sotate in unt si cu un sos caramelizat cu zmeura si vin. La acest preparat Miki va recomanda un vin Tokay, este un vin unguresc de culoarea topazului.



 

 

Inainte de desert, aceste Apricot Canapes, din Caise, branza albastra si fistic, unde contrastul dintre dulceata caiselor si saratul din branza albastra si fistic, sunt de-a dreptul divine.

 

 

Si cum ciocolata si dragostea merg mana in mana, ce putea fi mai nimerit pentru desert decat aceste Cuburi ciocolatoase cu visine. Si astfel s-a incheiat o masa festiva pregatita si savuratacu dragoste.

 

 

Va recomandam cu drag sa le incercati. Multumim Laurei Laurentiu pentru aceasta provocare si multa bafta tuturor participantilor! Sara & Miki

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

35 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @DiaMar multumesc frumos, pup!

    @Simona esti invitata nostra. Multumesc si sarutari!

    @Timea multumiri. Si tie un sfarsit de saptaman cat mai frumos!

    @mandala multumim mult!

    @Ancuta multumim frumos, ar fi un iepuras grozav… Te sarutam!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Antonina multumim mult! pupicuri!

    @alinutzika ma bucur, sarut!
    @FLORY multumim frumos. La fel si tie multa bafta!

    @liana multumim si ne bucuram ca avem sustinatori. Week-end placut!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    In afara de faptru ca toate arata Dumnezeiesc de bine , sunt sigura ca gustul este minunat.
    Va doresc din tot sufletul sa obtineti acel robat ca sincer il meritati.
    Va tzuc cu drag !

  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21

    @hapleablog ne bucuram ca-ti place. Pup!

    @pansy multumim frumos, pupici!

    @gaby_d sa dea Domnul. Si noi te sarutam cu drag!

    @Sidy sunt si tare gustoase. Am ales ceva special, zicem noi, si am pus mult suflet. Dar nu stiu daca asta se sinte. Ne dorim asa un mixer, ca astfel va ramane doar in visele noastre. Multumim mult de sustinere!

    @Liliana Toma ne bucuram ca-ti place. Multumim de sustinere!

    @MiRa Cakes multumim de vizita si aprecieri. Sarutam!

    @Mare Maria multumim frumos. Sarutari!

    @maya multumim din inima, sarutari!

    @catkitchen multumim de sustinere. Pupici!

  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25

    @Liana10 multumesc la fel!

    @lia multumim de aprecieri. Tine-ne pumni ca chiar ni-l dorim!

    @Cretu Veronica multumim, esti o dulce, aprecierile sunt reciproce. Si tie multa bafta, vom vedea decizia juriului. Pupici!

  26. 26

    Multa bafta Sara si Miki. Chiar am fost placut impresionata sa descopar sot si sotie in spatele acestui blog. Eu crezusem initial ca sunt doua tinere dupa nume.Va imbratisez, Nico

  27. 27

    @Nico si noi ne bucuram de cunostinta. Miki, numele sotului meu vine de la Miklos, dar ai dreptate ca induce in eroare ca-i m-ai mult folosit la feminin. Si noi te imbratisam cu drag!

  28. 28

    acum am vazut finalul concursului.L-am comentat pe blog la laura,mi-am spous parerea.Desi greselile care le caut eu la preferatii mei,par dupa rezultata ca nu au fost cele remarcate de juriu,avand in vedere clasamentul (juriu de slaba calitate dupa cum se vede clasamentul ).Dupa parerea mea greseala a fost ca in loc sa serviti branza cu fructe proaspete,ati servit fructe din compot cu branza,ca un fel de desert.dar e doar parerea mea,cred ca juriul a stiut ce are de ales.

  29. 29
  30. 30
  31. 31

    @pansy faptul ca-s implicata diresc in concurs, ar trebui sa nu comentez, ca sa nu se spuna ca nu stiu sa si pierd.
    Dar una e sa pierzi si alta sa fii notata pentru a ocupa LOCUL 16.
    Cand am vazut membrii juriului am vrut sa ma retrag, dar am ramas din respect pentru Laura.
    Multumesc de comentariu. Pup!

  32. 32
  33. 33
  34. 34

    Sincer imi pare rau pentru voi ca nu ati castigat acel robot la care…oare cine nu viseaza ?
    Am avut rabdare doar pentru primii doi clasati sa le citesc meniurile de sarbatoare…Nici pe departe nu se aseamana cu meniul vostru rafinat.
    Regret din suflet ca nu v-am putut vota si eu sau sa va fi ajutat cumva sa castigati.
    Dar pentru mine tot voi sunteti PRIMII !!!
    Va tzuc cu drag !

  35. 35

    @Sidy poate chiar locul I nu-l meritam. Eu sunt corecta si sincera, au fost 3-4 meniuri care-si meriata locul, chiar inaintea mea. Dar de aici pana la locul 16….!!!!
    Daca o clatita la aperitiv, niste paste la fel principal sau o para fiarta-n vin la desert, au luat un punctaj mai mare ca meniul meu… n-are rost sa mai comentez.
    Multumesc de aprecieri, astfel de prieteni ca tine conteaza mai mult decat acel mixer. Te sarut cu drag!

Dă-i un răspuns lui Nico Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.