Rulouri din file de pangasius si bacon



 

După regulile clasice ale gastronomiei, antreul este felul care se serveste după gustare (sau supa) si inainte de felul principal din meniu (de obicei friptura). Acestea dau o nota distincta meselor la care se servesc. 

Antreurile pot fi compuse din preparate calde sau reci, cu sau fara sos, de obicei cu o garnitura usoara alaturi.

 

 

Ingrediente:
3-4 bucati file de pangasius
5-6 felii de bacon
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
2-3 rosii uscate in ulei
boia de ardei dulce
marar tocat fin
margarina pentru prajit
ulei de masline
piper alb
sare
scobitori

 

 

 Garnitura:
1 conserva de fasole rosie
50 ml de vin alb
unt sau margarina
piper alb
sare

 

Mod de preparare:
Fileurile se descongeleaza lent in frigider, de seata pana dimineata. Cand le pregatim, intai le tamponam bine cu un prosop absorbant de bucatarie ca sa nu ramana nici-o picatura de apa. Se presara sare şi piper după gust. Avem nevoie si de felii de bacon mai lungi, ca sa ne permita rularea lor.

 

 

Ardei colorati si rosiile uscate le taiem julien, iar lungimea lor cautam sa fie putin mai mare decat latimea baconului si a feliei de peste. Pestele, in functie de marime, il portionam de latimea baconului.

Asezam intai o fele de bacon, apoi pestele pe care il ungem cu ulei de masline si pe jumatate de bucati presaram boia dulce de ardei, iar pe celelalte bucati marar tocat fin. Asezam la un cap felii de ardei si rosii uscate si rulam strans.



 

 

Ca să nu se desfaca rulourile, acestea se prind la mijloc cu scobitori.

 

 

Se pune un cub de margarina si putin ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si  prajim rulourile 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot, se aseaza intr-un vas de yena si le mai dau la cuptor 8-10 minute.

 

 

Pentru garnitura scurgem o conserva de fasole rosie, apoi o sotam in putima margarina pentru gatit si 50-60 ml de vin alb. Condimentam cu sare si piper alb dupa gust. Este o garnitura usoara, iar nuanta sa de rosu-brun cu paleta coloristica a rulourilor de peste si bacon face antreul foarte apetisant. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    interesanta combinatia,pestele e sec si se combina minunat cu baconul,despre foto ce sa mai zic minunate,succes la concurs,merita premiul cel mareeee

  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @DiaMar multumesc frumos! Pup!

    @FLORY multumesc, bafta si tie! Pup!

    @Alina C. e tare bun, sa incerci! Multumesc si bafta si tie!

    @yaya6 ai dreptate carnea seaca de peste si grasimea si aroma baconului dau foarte bine. Multumesc!

    @catkitchen ma bucur. Pupici!

    @Diana sa incerci, e o combinatie care iti va placea. Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>