Sote de linte rosie cu piept de pui



 

Cu cateva frunze de salata chinezeasca ramase de la reteta Salata calda cu pui si naut si o linte rosie, viu colorata, am alcatuit acesta reteta. Culorile din farfurie sper sa va atraga si sa o incercati. Este si foarte gustoasa, nu numai frumos colorata.

 

 

Ingrediente:
* 1 piept de pui fara piele
* 1 cana de linte cca 200 g
* 1 salata chinezeasca mica
* 2 fire ceapa verde
* mixt de condimente
 (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper)
* ulei de masline
2 linguri de margarina de gatit

 

 

Mod de preparare:
Daca folositi lintea rosie la conserva, e foarte simplu ca este gata pregatita, doar o strecurati. Eu am folosit linte uscata. Am pus-o de seara pana dimineata la inmuiat in apa, schimband de 2-3 ori apa. Mai avem nevoie de cateva frunze frumoase de la o salata chinezeasca, pe care le spalam la jet de apa.

 

 

Avem nevoie de un pieptul de pui. Inainte de a-l da la cuptor, preprajim cele doua loburi intr-o tigaie cu margarina de gatit si ulei de masline pe ambele fete.

Asezam apoi pieptul intr-o yena, condimentam cu o mixtura de condimente (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor.



Rostul foliei de aluminiu este ca pieptul, care si asa e o carne seaca, sa ramana suculent. Aburul ramanand sub folie impiedica ca acesta sa se usuce.

 

 

Saftul care ramane de la friptura de pui se pune intr-o tigaie pe foc. Adaugam frunzele de ceapa verde si  frunzele de salata chinezeasca, pe care le taiem julien. Le sotam putin, nu mult ca se distrug, dupa care adaugam si lintea pe care l-a fel am sotat-o separat.

Lintea tinuta la inmuiat devine aldente, deci trebuie doar putin sotata. Daca o tineti prea mult la foc mare, boabele se crapa si isi pierd culoarea.

 

 

Servim alaturi de pieptul de pui feliat sau le putem lasa separat si asezam lintea pe un pat de salata, cu pieptul de pui feliat deasupra. Indiferent cum o serviti este tare gustoasa. Pofta buna!

 




loading...



Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1

    PFF…felicitari!Arata dementiall..si cred ca e la fel de gustoasa…cu toata ca am o punga de linte prin camara,linte verde..nu m-am incumetat sa o gatesc pana acuma..dar reteta ta suna chiar bine..
    :*

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @dannutsa ma bucur ca-ti place ideea. Pup!

    @Antonina S. ma bucur, e si tare buna. Pup!

    @Fancy Cake incearca si sigur o sa-ti placa. Pup!

    @alinutzika multumesc, pup!

    @Simona incearca si varianta asta. Pup!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>