Tort mozaic cu crema ganache



 

Un tort care prin ornarea cu bomboanele ce imita ouale de Pasti a mers perfect pe masa de sarbatori pascale, dar decorat cu alte bomboane poate fi folosit la orice alta masa festiva.

 

   Ingrediente blatul alb:
* 3 oua
* 4 linguri de zahar
* 1 plic zahar vanilat
* 4 linguri de faina
* 1 lingur apa rece
* 1 lingura ulei

 

    Ingrediente blatul de cacao:
* 3 oua
* 4 linguri de zahar
* 1 plic zahar vanilat
* 2 linguri de faina
* 2 linguri cacao
* 1 lingur apa rece
* 1 lingura ulei

 

 

Ganache de ciocolata:
* 250 ciocolata menaj
* 250 frisca lichida Meggle

 

Decor
* 200 ciocolata cu 70 % cacao
* 2 linguri de frisca
* 1 lingura de ulei
* bomboane colorate

 

 

Mod de preparare:
Se fac doua blaturi, unul alb si cel de-al doilea cu cacao. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.

Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-40 de minute. Blatul se lasa sa se raceasca complet. Se repeta operatia pentru al doilea blat cu cacao.

Pentru crema ganache, se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga ciocolata. Luam de pe foc si amestecam ca sa se topesca ciocolata. Se aduga la urma o lingura de ulei care-i va da si un luciu placut.

Se lasa la rece cca 2 ore, sau de preferat pana a doua zi. Inainte de a o folosi, se mixeaza pana devine cremoasa. Trebuie insistat putin, pentru ca la inceput e tare, dat incet – incet cedeaza. Daca e prea groasa crema, se mai poate adauga 2-3 linguri de frisca lichida mestecand in continuare.



Eu am folosit ciocolata menaj si a iesit crema deschisa. Va recomand sa alegeti o ciocolata cu mai multa cacao, ca sa obtineti o nuanta mai puternica.

Din fiecare blat cu ajutorul unei forme cu diametru mai mic decat al blaturilor, eu am folosit un bol (ca-n imagini), se decupeaza cate un cerc mai mic.

 

 

In golul din blatul alb asezam decupajul cu cacao si invers. In forma de tort in care am facut blaturile, o tapetam cu folie de plastic si asezam un blat, la alegere. Intindem 2/3 din ganache si acoperim cu al doilea blat.

 

 

Topim ciocolata cu 70 % cacao cu 2 linguri de frisca si o lingura de ulei. Apoi asa calda o turnam peste tort. Dam la rece cca. o ora sa se intareasca.

Desprindem apoi pereti formei de tort, il asezam pe un platou si cu restul de crema ganache ramasa, imbracam partea laterala a acestuia.

Pentru decor am folosit bomboane, care seamana cu ouale de Paste pentru ca atunci l-am servit. Dar se pot folosi orice alt gen de bomboane sau chiar fructe ca zmeura, mure… Bucurati-va cu o felie… Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

31 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Arată super….
    cred că este un deliciu!
    Felicitări pentru blog!
    Îți mulțumesc pentru detali!
    O săptămână minunată îți doresc!
    Cu mare drag te pup și îmbrățișez!

  5. 5
  6. 6

    @Laura te invit cu drag. Multumesc, pup!

    @mandala din pacate nu mai este, dar alta data cu drag. Pup!

    @FLORY multumesc, pup cu drag!

    *ELENA* multumesc de aprecieri. Si eu te sarut si o saptamana frumoasa!

    @yaya6 ma bucur, pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    Este MI-NU-NAT !!!
    Ideea de nota 10 cu *****
    Daca nu te superi am sa-ti fur ideea blaturilor , la Rusalii cand imi sosesc copiii acasa.
    Te tzuc cu drag Sara !

  12. 12

    @Ioana.Nagy ma bucur, multumesc. Sarutari!

    @Dorina multumesc frumoa. Pup cu drag!

    @Timea intai mancam cu ochii apoi cu gura, asa ca prima impresie conteaza. Te sarut!

    @Dia multumesc si eu! Sa fii fericita!

    @Sidy multumesc de nota 10****… Cum sa ma supar, chiar astept cu drag tortul tau pentru venirea copiilor. Te sarut!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24

    @Delicious Flavours ma bucur, multumesc! Pup!

    @Licuta Marin multumesc, te sarut!

    @DiaMar serveste cu placere. Pup!

    @Simona eu cand vad ceva ce-mi place retin. O idee de la tv, sau o revista, de pe net, sau cand merg intr-o cofetarie… dar nici eu nu duc lipsa de imaginatie. Pup!

    @Mare Maria multumesc mult. Te sarut!

  25. 25

    @Ana Maria Ciolacu sa stii ca a fost tare gustos. Pup cu drag!

    @Fancy Cake multumesc, pup!

    @Paradis esti o dulce. Multumesc, pup!

    @gaby_d multumim. Te sarutam cu drag!

    @Cristina Multumesc, pup!

    @Simona Ma bucur ca-ti place. Pup!

  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29

    Arată super. Dar în poze ,văd 4 blaturi.Se taie fiecare blat în 2 ,sau se fac câte 2 blaturi din fiecare? Mulțumesc frumos.Oricum e pe lista de Paște.

    • 30

      Sunt doar 2 blaturi din 3 oua fiecare, unul alb și celelalte cu cacao. Fiind din 3 oua ies mai subțiri, deci nu se tăia indoua
      Urmareste atent pozele și vei înțelege jocul de nuanțe.

  30. 31

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.