Pulpe de pui umplute cu urda si leurda



Pulpe-de-pui-umplute-cu-urda-si-leurda-1-2

Pulpe de pui umplute cu urda si leurda, un meniu de duminica, la care muncesti putin mai mult, dar finalul incanta ochiul, iar de gust nu mai vorbesc. Astfel si simti ca-i o zi mai speciala. Spre sa va placa reteta lui Miki cu care m-a rasfatat in acesta zi de duminica. O reteta asemanatoare dar cu porc este: Cotlete de porc umplute cu urda si busuioc.

 

Ingrediente pentru 2 persoane:

* 2 pulpe de pui intregi
* condimente pentru pui
* 2 lingurite de mustar
* 4-5 felii de slanina afumata de casa / bacon
* 100-150 ml vin alb
* sare, piper

 

Umplutura:
* 200 g de urda
* 1 lingura de margarina
* 5 frunze de leurda tocata
* sare
* piper alb

Garnitura:

* beby carrots / morcovi, sotati

 

Sos de morcovi:
* 1 morcov
* 200 ml suc de morcovi
* 1 lingura pasta de rosii
* 1 lingurita amidon
* 100 ml vin rosu
* sare

 

Mod de preparare:
Pulpele de pui se spala, se sterg prin tamponare cu hartie de gucatarie, apoi se flambeaza deasupra flacarii de la aragaz. Astfel se scapa de puful ramas si capeta si un gust de pui de casa.

Se sectioneaza pe spate cu un cutit fin si se scoate osul din pulpa superioara si daca reusiti, si jumatate din cea inferioara. Carnea nu se bate chiar daca sunteti tentati sa o faceti, doar se unge cu mustar si se condimenteaza. Cat pregatim umplutura se lasa la frigider.

Tocam leurda fin. Urda o frecam cu o lingura de margarina, condimentam dupa gust cu sare si piper alb, avand grija ca urda pe langa gustul usturoiat are si un iz de sarat.



 

Se scot pulpele din frigider si le umplem cu amestecul de urda si leurda. Inchidem pulpele si le prindem in 2-3 scobitori pe fiecare. Le infasuram cu 2-3 fasii de slanina afumata de casa. Ideea slaninei este ca sa intre aroma de afumatura in carnea de pui.

Un vas de yena se unge cu margarina si se aseaza pulpele. Deasupra le mai condimentam si le stropim cu ulei de masline si putina apa. Le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute.

Dupa o jumatate de ora scoatem folia de aluminui, adaugam cca 100 ml de vin alb, ungem pulpele cu sosul din vas si le mai lasam sa se rumeneasca.

Pentru sosul de morcovi, am razuit pe razatoarea mica un morcov, l-am sotat in putina margarina si apoi am adaugat si suc de morcovi, care se gasesste in orice supermarket si o lingura de pasta de rosii.

Se lasa sa scada sosul, apoi se paseaza, se adauga o lingurita de amidon si se stinge cu 100 ml vin rosu. Se lasa sa scada si sa capete o consistenta mai legata.

Drept garnitura am servit aceste pulpe umplute alaturi de baby morcovi brezati in unt si putin vin alb si Rösti, acele minunate chiftelute din cartofi. Reteta lor o gasiti AICI. Totul a fost stropit cu sos de morcovi. A fost un deliciu, va garamtez si va invit sa incercati. Pofta buna!

Pulpe-de-pui-umplute-cu-urda-si-leurda-0-0

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Adnia este, ma bucur ca-ti place. Pup!

    @liana ai dreptate. Multumesc, pup!

    @Simona de acord, nu stiu daca se pricepe la predat, dar incercam. Pup cu drag!

    @Licuta Marin sa o incerci, nu-i rea deloc. Pup!

  6. 6
  7. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>