Chec aperitiv cu salam crud uscat si vin



 

Imi plac Checurile sarate si de data asta am incercat o combinatie intre un salam crud uscat si un vin alb. Aceste salamuri pot fii picante sau nu, deci alegeti dupa preferinte, de o culoare rosiatica si cu un gust special, care se va simti foarte bine in chec. Incercati… o sa va placa. E un aperitiv minunat!

 

 

Ingrediente:
* 4 oua
* 300 g faina
* 1 plic praf de copt
* 200 g salam crud uscat
* 3 linguri cascaval (parmezan) ras
* 2 linguri pasta de rosii
* 100 ml vin alb demisec
* 50 ml de ulei
* cimbru
* rozmarin
* sare
* piper dupa gust

 

 

Mod de pregatire:
Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugam uleiul, sarea si piperul. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si incepem sa incorporam oualele, cele doua linguri de pasta de rosii si vinul alb.Se condimenteaza dupa gust.

 

 

La acest aperitiv putem folosii la fel de bine si salam Chorizo, dar eu acum acest salam l-am avut in frigider. Culoarea rosiatica a checului este data si de pasta de rosii, dar mai mult de salam.

 



 

Peste compozitia rezultata adaugam salamul crud uscat taiat in fasi de cca 2 cm., cascavalul ras, cimbrul si rozmarinul, de preferat proaspat, dar acum am pus uscat.

 

 

Amestecam incet sa le incorporam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam compozitia. Pentru un aspect mai placut, punem deasupra 3-4 movilite de pasta de ardei, iar cu o scobitoare desenam diverse forme.

 

 

O dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 minute pana ce checul devine rumen. Se serveste si rece si cald. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Ador checurile sarate , le fac des , cu diverse ingrediete . Imi plac pentru ca pot folosi orice ingredient care ma "incurca" .Arata superb , are o culoare de vis al tau .

  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @DiaMar cu mare drag, pup!

    @Poliana si eu le gasesc asa de practice, ca te salveaza din multe situati. Pup!

    @Dorina ai drepate, si eu folosesc ce am la momentul respectiv. Daca e pentru o masa mai speciala adaug ceva amai aparte. Pup!

    @Nicoleta ma bucur ca-ti plac si tie. Pup si o zi frumoasa!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

Dă-i un răspuns lui Mirela Goleanu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.