Prajitura rulada cu capsuni



 

Aceasta prajitura am zarit-o pe coperta unei reviste din vitrina unui chiosc de ziare, in timp ce ne plimbam prin Budapesta, nu cu mult timp in urma. E vorba de revista ungureasca Prima Konyha.

La cum arata… nu se putea sa nu-mi atraga atentia, mie care imi place sa observ tot ce ma inconjoara. Am cumparat revista si cand ne-am intors acasa am facut-o imediat, ca tot e timpul capsunilor. Sper sa va placa si voua!

 

 

Ingrediente:
Blat rulada:
* 6 oua
* 6 linguri de zahar
* 6 linguri de faina
* 1 plic zahar vanilat
* 1 lingura de ulei
* coaja rasa de lamaie
* 1 borcan mic de gem de capsuni

 

Umplutura de capsuni:
* 500 g capsuni
* 2-3 linguri de zahar
* 1 lingurita de zeama de lamaie
* 15 g de gelatina

 

 

Mod de preparare:
Se face un pandispam clasic din 6 oua. Se bat albusurile, se adaugi apoi treptat zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si galbenusurile unul cate unul si lingura de ulei.

Faina se incorporeaza incet sa nu se lase compozitia. Se adauga si coaja rasa de lamaie. In tava mare de la aragaz se pune hartie de copt si se rastoarma compozitia. Se da la cuptor cca 25-30minute. Cand e gata se rastoarna pe un prosop umed.

Se desprinde hartia si se ruleaza cald in prosop. Cand s-a racit, derulam rulada si o ungem cu gem de capsuni. Rulam strans din nou si lasam la rece.

 



 

Pentru umplutura, mixam capsunile taiate in sferturi, cu 2-3 linguri de zahar si o lingurita de zeama de lamaie. Gelatina dupa ce am hidratam cu 3-4 linguri de apa, o incalzim putin apoi o incorporam cu grija in capsunile mixate. Lasam la rece.

 

 

Luam o forma de chec, o tapetam cu hartie si folie de plastic deasupra. Taiem rulada in 18 felii. Le asezam ca-n imagine, pe doua randuri cat mai strans. Cand crema de capsuni este aproape inchegata, se rastoarna peste feliile de rulada.

Trebuie sa aveti grija ca crema de capsuni, sa nu fie prea apoasa, ca altfel rulada va absorbi zeama si va veti trezi fara crema. Trebuie sa fie exact pe punctul de inchegare a gelatinei. Inchidem cu restul de felii de rulada, acoperim totul cu folie de plactic si dam la rece cateva ore.

 

 

Inainte de servire se rastoarna pe un platou, se indeparteaza folia si se taie in felii. Se serveste alaturi cu bucati de capsuni proaspete si frisca, pe care eu am uitat sa o pun in poze.

Este o prajitura simpla, dar foarte eleganta, iar succesul este garantat. Profitati cat mai sunt capsuni si delectati-va cu acesta prajitura. Nu veti regreta.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

21 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Sara scumpa deja incep sa nu mai mai mir de bunatatile ce le prepari. M-am obisnuit ca o data intrata la tine pe blog sa vad minuni facute de cele doua manute ale tale care fac ARTA !!!
    Bravo tie pentru ceea ce ti-a iesit ! Trebuie sa incerc si eu reteta asta minunata.
    Pina deseara am sa scriu ceva la mine pe blog, care sper sa te bucure….
    Te tzuc cu mare drag !

  3. 3
  4. 4

    sper sa va placa??? asa ne intrebi tu??intreaba-ne cata pofta ne-ai facut,e super,custul nici nu vreau sa ma mai gandesc,reteta salvata imi place metoda cu ruladele

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @retetecudrag nu mi-a venit alta ideea de denumire. Rulada nu este, dar e facuta cu rulada… si asa am numit-o Prajitura rulada. Pup!

    @Sidy inseamna ca vii cu drag la mine in vizita. Multumesc si te sarut!
    Astept postarea ta!!!

    @Buburuza Bubu multumesc frimos. Pup!

    @yaya6 daca v-am facut pofta e si mai bine. Ma bucur ca vrei sa o incerci, e deosebita. Pup!

    @catkitchen da, e o prajitura care nu-i rulada, dar e cu rulada…Pup!

    @Antonina ma bucur ca o gasesti sublima. Pup cu drag!

    @Dorina ma bucur, sa o incerci. Daca ma gandesc merge foarte bine si la iarna cu capsuni congelate. Pup!

    @Timea sa stii ca-i tare parfumata si racoritoare. Multumesc, pup!

  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

    Ce desert frumos a iesit din clasica rulada ;super frumoasa prajiturica,o salvez .
    De-abia ma terminat de facut gemul de capsuni ,nici nu s-a racit bine si se muta in rulada !:))

  17. 17
  18. 18
  19. 19

    @antezie in bucatarie multumesc, pup!

    @Adina dupa ce o faci sa-mi spui impresiile. Pup!

    @Licuta Marin ai dreptate. O duminica frumoasa!

    @Mare Maria multumesc de aprecieri. Pup!

  20. 20
  21. 21

Dă-i un răspuns lui Maya Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.