Terina cu branza, seminte de dovleac si floarea soarelui



Terina cu branza, seminte de dovleac si floarea soarelui 0

Ideea aceste retete cu feliile de paine, este o varianta mai rapida, dar pentru o masa mai speciala va recomand sa folositi blaturi sarate, ca la Tort aperitiv cu salata boeuf sau Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci.

 

Ingrediente:
* paine patrata feliata de secara
* 400 g urda grasa
* 50 g seminte de dovleac
* 50 g seminte de floarea soarelui
* 3 linguri de ulei de masline
* 1 ceapa rosie potrivita
* vegeta
* piper
* 4-5 frunte de busuioc tocat

Terina cu branza, seminte de dovleac si floarea soarelui 1
Mod de preparare:
Pentru umplutura punem urda intr-un bol. Semintele decojite de floarea soarelui si dovleac, daca nu sunt deja prajite, le prajim putin intr-o tigaie, mestecand sa nu se arda.

Semintele decojite se gasesc in orice supermarket. Se zdobesc apoi putin, in special cele de dovleac.
Le adaugam peste branza, impreuna cu vegeta, piperul si lingurile de ulei de masline. Amestecam.

Ceapa rosie se taie marunt si se adauga si ea la compozitia de branza. Aceasta poate fii si putin aurita intr-o tigaie si apoi se adauga. Eu am lasat-o asa cruda. Se adauga si busuiocul tocat.

 

 

Feliile de paine nu trebuie sa fie prea proaspete, asa ca le scoatem din punga si le acoperim cu un prosop pentru vreo 2 ore.

Luam o forma de chec de 12×20 cm, o tapetam cu folie de plastic si incepem sa asezam primele felii de paine. Am taiat 2-3 mm din margini si daca aveti asa o dimensiune de tava, vor intra exact cate doua felii alaturate.



 

 

Compozitia de branza o impartim in trei parti egale. Incepen sa ungem primul strat, asezam al doilea strat de felii de paine, iar branza si repetam pana inchidem cu al treilea strat de paine. Indoim marginile de folie de plastic peste Terina si punem o greutate deasupra. Dam la rece timp de 12 ore.

 

 

Se taie în felii de 1 cm. si se pot servi ca aperitiv sau antreu. Compozitia de branza cu senimtele de floarea soarelui si dovleac este tare buna si sigur o sa va placa. Pofta buna!

Sursa inspiratiei a fost cooklook.net, dar cu modificari.

 

Terina cu branza, seminte de dovleac si floarea soarelui 3

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

21 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    doamne dcate frumuseti si bunatati mai faceti!!sa va dea Dumnezeu sanatate sa ne mai incantati privirile cu atatea bunatati,va urez o zi excelenta

  5. 5
  6. 6

    Grozav arata, sunt convinsa ca si foarte bune! Si eu prefer sa folosesc ceapa cruda in multe preparate, imi place mai mult asa! Reteta e de genul…mers acasa si preparata urgent! Pupici

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @DiaMar ma bucur, pup!

    @retetecudrag atunci e o idee buna sa o incerci. Pup!

    @catkitchen multumim frumos, acelasi lucru si despre retetele tale. Sarutam!

    @yaya6 multumim mult de aprecieri. O seara linistita si tie!

    @Emilt multumesc, pup!

  12. 12
  13. 13

    @Poliana ai dreptate, usor si rapid. Multumesc, pup!

    @Mimmi pentru in familie e perfecta. Pup!

    @Lia Maria Grozi ma bucur ca o gasesti practica. Merita incervcata, pup!

    @Alice Kitchenette crema de branza cu seminte e geniala, cel putim noua ne-a placut tare mult. Pup!

    @JANET ai dreptate, sarutari!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20

    Mai, mai, Am citit acuma toate comentariile.Din cate inteleg toti lauda fara sa fi facut!!!. Ca arata bine…., trebuie facuta,… precis e buna…Nimeni nu spune: am facut, mi-a placut au ba. Noroc cu mine. Hahaha. Inca nu am gustat-,acuma sa vad cate grade sunt afara sa o pun sau daca sunt minus, in frigider. Asaaaaaaa..Apar eu: ARTILERIA GREA. In primul rand am facut eu painea de secara.Nici o reteta pe care am gasit-o nu era numai cu faina de secara ci si cu altele,,alba, integrala!!! Nu stiu de ce. Deci eu ocosa cum sunt am facut numai din faina de secara. Mi-a iesit maro ca cu cacao. Nu stiu de la ce a ta e rosietica. In fine. Dar nu mi-a crescut decat vreo 3 degete. Hahaha.Asa. Apoi tava. Dupa mine mi se parea ca este fix ca a ta (dimensiunile da),dar nu e asa inalta. Mi-am dat seama ca nu pot face 3 umpluturi si 4 randuri de paine, incat am facut 2 umpluturi (si nu mi s-a parut branza-urda multa), si 3 paini. Urda mie nu-mi prea place, parca era cam inecacioasa, dar o sa vad maine gustul. Asta e telenovela terinei mele. O sa revin cu impresia degustarii…tomorrow. Pupici si…multam.

    • 21

      sanda am avut ceva treaba si nu am ajuns sa raspund promt, scuze. Painea mea de secara este cumparata si in realitate nu era asa rosie. Cand am pozat, imi batea soarele in geam si mi-a afectat calitatea culorilor, plus ca acum 4 ani nu eram nici prea experta cu pozele.
      Dar totusi ti-a placut! Pupici!

Dă-i un răspuns lui catkitchen Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.