Penne cu chiftele in sos de rosii si busuioc, la cuptor

 

Va invit la o mancare destul de consistenta si foarte, foarte gustoasa. Amestecul de chiftelute in sos de rosii cu busuioc cu penne si apoi totul la cuptor cu mult parmezan deasupra… deja cred ca v-am facut pofta!

 

Ingrediente:
300 g paste penne Baneasa

500 g carne tocata amestec
1 ou
2 catei de usturoi tocat fin
2 linguri pesmet
1 lingura de parmezan ras
salvie proaspata
patrunjel tocat
ulei de masline

 

 

Sos de rosii cu busuioc
100 g bacon
1-2 catei de usturoi
1 ceapa rosie
1 cutie conserva de de rosii, cuburi
100 g ricotta
100 g mozzarella
busuioc proaspat tocat
40 g parmezan ras

 

 

Mod de preparare:
Sursa de inspiratie a acestei retete este AICI. Ingredientele de care avem nevoie:

 


Se amesteca carnea tocata, pesmetul, parmezanul ras, usturoiul tocat fin, oul usor batut, salvia si patrunjelul tocate. Toate ingredientele se amesteca.

Facem chiftelute rotunde ca perisoarele sau ca chiftelutele aperitiv. Intr-o tigaie cu ulei de masline le prajim timp de trei-patru minute, intorcand pana cand se rumenesc peste tot. Se scot pe o hartie pergamemt.

 

 

Baconul il taiem fasi si-l rumenim in putin ulei, apoi se scoate si se pune peste chiftelute.

 

 







loading...

Intre timp se fierb si pastele penne, dupa instructiunile de pe pachet.

In uleiul ramas de la bacon, adaugam pentru un minut 1-2 catei de usturoi, cat sa-si lase aroma, apoi ii soatem si adaugam ceapa rosie taiata marunt. O distuim pana se inmoaie fara sa se arda. Adaugam conserva cu rosiile taiate cuburi, (eu am avut rosii intregi si le-am taiat) si busuiocul tocat.. Lasam sa dea cateva clocote.

 

 

Adaugam la urma chiftelutele, baconul, ricotta, jumatate din mozzarella. Eu am inlocuit cu branza feta, dar daca aveti folositi mozzarella. Se amesteca usor pana se combina.

 

 

Se rastoarna amestecul intr-un vas de copt, eu am folosit un vas de yena de 20×20 cm. Peste amestec se rade restul de parmezam si se mai presara si busuioc tocat.

 

 

Dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, pana capata culoare. Se serveste calda si nu pot decat sa va urez si voua… Pofta buna!

 

 

loading...


Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Adela Zilahi ma bucur ca mirosul a trecut dincolo de ecranul PC-ului. Si tie o saptamana frumoasa!

    @adnia ceva e in neregula, nici eu nu te pot accesa de aici , de exemplu. Imi apare… profil neaccesibil, sau cam asa ceva. Nu stiu ce sa zic. Vin la tine de pe paginile altora. Pup!

    @maria mihalache cu mare drag, pup si o seara linistita!

    @reka multumesc, pup!

    Buburuza Bubu ma bucur, pupici!

  7. 7

    Vai ce pofta mi-ai facut! Eu de vreo 2 zile ma tratez numai cu inghetata si covrigi 😉 aiurea rau, da parca n-am chef sa fac nimic;) As manca in schimb o portie zdravana din ce ai tu aci.. tare apetisant mai arata! pupici

  8. 8
  9. 9
  10. 10

    Nu am auzit de aceasta combinatie pana acum, dar cu siguranta au fost delicioase aceste paste. Si unde mai pui ca sunt fan chiftele? Deci, inca o reteta si o idee de pus in practica. Numai bine, Nico

  11. 11
  12. 12
  13. 13

    Arata superb si banuiesc ca a produs un efect, celor care l-au savurat ceva de genul: mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce bun este", bun a fost. Respect.

  14. 14

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>