Prajitura cu cirese si crema fina de lamaie



 

Ciresele cam incep sa dispara din piete, asa ca pentru acesta vara aceata s-ar purea sa fie ultina prajitura cu acest fruct. La fel ca si Prajitura rapida cu capsuni, sau Prajitura fina cu mascarpone, menta si merisoare si aceasta prajitura este fara foc.

 

Ingrediente blat:
* 150 g biscuiti Petit Beurre
* 100 g biscuiti cu cacao
* 50-60 g fulgi de ovaz
* 150 g unt
* 3-4 linguri de zahar
* sirop (dupa caz)

 

 

* 500 g cirese negre

 

Ingrediente crema:
* 200 g mascarpone
* 60-80 g zahar farin
* 2-3 linguri zeama de lamaie
* razalitura de la o lamaie
* 200 ml frisca (Meggle)
* 6 g de gelatina Dr. Oetker

 

 

Mod de pregatire:
Pentru blatul de biscuiti, am folosit biscuiti Petit Beurre, care se dau prin masina. Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu fulgi de ovaz. Se adauga zaharul farin si untul topit.

Amestecam pana se incorporeaza untul uniform, iar daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri de sirop.

Pregatim o tava de 20×20 cm, pe care o tapetam cu hartie de copt pusa dublu si lasata mai mare, ca sa putem scoate usor prajitura din forma, cand este gata si vrem sa o servim. Asezam si tasam compozitia de biscuiti.

 

 



Pentru crema:
Batem frisca tare, eu am folosit frisca Meglle. Gelatina o hidratam in 2-3 linguri de apa rece cca. 10 minute.

Intr-un bol separat, batem crema mascarpone (sau o alta crema fina de branza ) cu zaharul farin (fiecare dozeaza dupa cat de dulce ii place). Luati in calcul si faptul ca si frisca Meggle este dulce. Adaugam razalitura de lamaie si zeama de lamaie.

Incalzim gelatina cat sa se topeasca, o luam de pe foc si amestecam in ea doua linguri din crema. Dupa ce s-a omogenizat o amestecam in restul de crema. Incorporam si frisca prin miscari ample de jos in sus.

 

 

Ungem cu putina crema blatul de biscuiti si asezam ciresele fara samburi. Rasturnam deasupra cireselor restul de crema, o nivelam frumos si dam la rece minim 2 ore.

 

 

Cand servim, scoatem prajitura cu hartia din tava, o taiem in patrate sau dreptunghiuri. Din aceasta conpozitie mi-au iesit 12 bucati potrivit de mari. Ca toate deserturile cu fructe si aceasta prajitura este racotitoare si placuta la gust. Delectati-va!

 

Alte retete cu cirese gasiti AICI.




loading...



Recomandările noastre

19 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    La mine sa trimiti vreo jumatate din prajitura, ca dau cirese la schimb… hi, hi… congelate, nu proaspete… Delicioasa crema, cel putin mie imi place mult mascarponele, asa ca sigur n-as rezista la asa o bunatate… Gata, fug ca sint la dieta si risc sa ma ingras fara sa gust…

  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Timea ai dreptate, pe timpul verii si mie imi plac retetele cu fructe si blaturi de biscuiti ca nu folosesti cuptorul. Pupici!

    @Delicious Flavours sa stii ca tot caut sa reinventez dulciuri cat mai rapide, simpl, dat si aspectoase, acum pe perioada de vara. Daca plac ma bucur mult! Pup!

    @Lulu da arata si bine si e si tare buna. Multumesc, pup!

    @Poliana sa stii ca nu esti singura. Si eu am constatat dupa accesari ca prajiturile cu lamaie sunt tare cautate. Pupici!

  10. 10

    @Dorina e tare fina si a avut succes la cine a gustat din ea. Multumesc si pup!

    @Daniela ai grija de cele congelate ca vor fi cautate dupa ce dispar astea proaspete. Lasa dieta si serveste o bucata, pup!

    @DiaMar ma bucur ca-ti place. Pup si o seara frumoasa!

    @Simona si la gust e la fel ca la aspect. Sa o incerci ca merita. Pup cu drag!

  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    @FLORY multumim frumos. Sarutari si o seara placuta!

    @Antonina ma bucur ca-ti place, pupici!

    @anomisana ne bucuram daca gandesti asa. Sarutari dulci!

    @ghiocel07 multumesc de aprecieri, 10+ e o nota super! De ramas cu regret dar poate data viitoare. Pupicuri!

    @alinutzika ma bucur, pup!

    @hapleablog multumesc… o seara linistita!

  18. 18
  19. 19

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>