Prajitura fina cu mascarpone, menta si merisoare



 

O prajitura fina, aromata si, fara foc, ideala pentru acesta perioada de vara, cand fugim de cuptorul din bucatarie, ca nu-i asa… ne ajunge cel de afara. Asta nu inseamna ca nu va fi la fel de buna si la iarna!

 Ingrediente blat:
* 150 g biscuiti
* 150 fulgi de ovaz
* 150 g unt
* 3-4 linguri de zahar
* 2 linguri de cacao
* sirop (dupa caz)

 

 

Ingrediente crema:
* 200 g mascarpone
* 60-80 g zahar farin
* 1 lingurita esenta de menta
* colorant verde
* 200 ml frisca (Meggle)
* 6 g de gelatina Dr. Oetker

 

Decor:
* 100 g merisoare confiate
* 100 g ciocolata alba

 

 

Mod de pregatire:
Facem un blat de biscuiti. Am folosit biscuiti Petit Beurre care se dau prin masina. Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu fulgi de ovaz.

Adaugam cacao, zahar si untul topit. Amestecam pana se incorporeaza untul uniform, iar daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri dintr-un sirop.

Pregatim o tava de 20×20 cm, o tapetam cu hartie de copt pusa dublu si lasata mai mare, ca sa putem scoate prajitura din forma cand este gata si vrem sa o servim. Asezam si tasam compozitia de biscuiti.

 

 

Pentru crema:
Batem frisca tare, eu am folosit frisca Meglle. Gelatina o hidratam in 2-3 linguri de apa rece cca. 10 minute. Intr-un bol separat, batem crema mascarpone (sau o alta crema fina de branza ) cu zaharul farin, fiecare dozeaza dupa cat de dulce ii place.

Luati in calcul insa ca si frisca Meggle este dulce. Adaugam esenta de menta. Puneti intai jumatate de lingurita si gustati, mai adaugati in functie de cat de tare vreti sa se simta menta.

Adaugam si cateva picaturi de colorant verde. Incalzim gelatina cat sa se topeasca, o luam de pe foc si amestecam in ea doua linguri din crema, dupa ce s-a omogenizat o amestecam in restul de crema. Incorporam si frisca lent, prin miscari ample.

 



 

Rasturnam crema peste blatul de biscuiti.

 

 

Presaram deasupra si merisoarele confiate. Desi ati fi tentatiti sa le inmuiati inainte de folosire, ca pe stafide de exemplu, sa nu o faceti. Lasati-le asa ca ele isi trag umezeala din crema, suficient cat sa fie placute la mancat.

Asa nu-si pierd nici gustul dulce acrisor si nici culoarea. Dam tava la frigider o ora. Cand le servim, scoatem cu hartia din tava, le taiem patrate. Din acesta conpozitie mi-au iesit 9 bucati, dupa ce am indepartat marginile.

 

 

In functie de cate persoane asteapta sa se infrunte din aceasta dulcegarie, vorba lui Antonina, jonglati cantitatile. Pentru a fi si mai bune, le-am ornat cu ciocolata alba topita. Scuze ca nu am avut frunzulite proaspete de menta si am folosit ca decor busuioc.

 

 

Este o prajitura care in mai putin de 2 ore poate fi servita. Ideea de a sta mai mult este doar pentru ca merisoarele sa se inmoaie. Merita incercata ca-i tare fina, aromata si racoritoare. Bucurati-va cu o bucata!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

25 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Multumesc si pentru aceasta reteta bine venita pe aceasta caldura. Cind am s-o incerc am sa va destainui reactia familiei, dar sint convinsa ca va fi ca de fiecare data SUPER, tot ce am pregatit dupa retetele voastre au fost laudate si cerute sa fie refacute. Duminica placuta va doresc!

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Cookie ma bucur, pup!

    @Roswitha nici nu-ti inchipui cat ma bucuira astfel de mesaje. Eu iti multumesc ca-mi incerci retetele si daca si plac familiei, bucuria e si mai mare. Sarutari!

    @Lia mul-tu-mesc! Pupici!

    @Licuta Marin, e tare reconfortanta. Multumesc si pup!

    @TeoBucatar, a iesit culoarea placuta ochiului, desi colorantul meu nu era deloc special. Pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Poliana ma bucur ca-ti place. Multumesc, pup!

    @DiaMar multumesc, pup!

    @Cristina chiar e reconfortanta, pup!

    @liana pe caniculele astea e perfecta. Pup!

    @Dorina ma bucur ca-ti place. Pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    Ce fain arataaaa!! Iubesc preparatele d-voastra.. mai ales cand le vad atat de frumos colorate!!
    O trec pe lista de bunatati, si sper sa-mi fac timp s-o pregatesc.
    Merisoarele cred ca pot fi inlocuite cu alte fructe confiate, nu?
    Va pup

  19. 19
  20. 20
  21. 21

    @johanna o sa-ti placa, e ara reconfortanta. Pup!

    @Laura multumesc, pup!

    @adnia ma bucur, pup!

    @hapleablog e reconfortanta, multumesc!

    @The Wandering Oltean multumesc frumos!

    @Simona poti sa o faci oricand si poti inlocui merisoarele cu altceva. Eu le aveam in dulap de ceva timp si nu le gasem intrebuintare. Multumesc!

    @ghiocel07 colorant verde nu am avut nici eu, dar am combinat galben cu verde. Nu mai stiu marca ca am aruncat sticlutele, dar sunt de la kaufland si nu-s scumpe, cei drept nici de calitate. Daca poti cumpara colorant alimentar Wilton. Au site si poti face comanda. Pup!

    @Fancy Cake multumesc, pup!

  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25

    @FLORY iti multumim, te sarutam!

    @Cristina ma bucur, pup!

    @Lulu multumesc, ma bucur ca-ti place. Si la mine aavut mare succes ca va trebui sa o mai fac. Merisoare asa la punga cum vezi in poze a cumparat de la Lidl. Dar poti folosi altceva, eu le aveam si am zis sa le folosesc. Duminica frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.