Cornuri cu carnaciori si varza calita



 

Am profitat de vremea mai racoroasa si am facut aceste cornuri.

 

 Ingrediente aluat:
* 150 g faina 000 + 150 g faina 650
* 15 g drojdie
* 100 ml apa calduta
* 80 ml lapte caldut
* 1 ou
* 2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita sare

 

Varza calita:
* 1/2 varza alba
* 1-2 rosii
* cimbru
* foi de dafin
* sare      * piper
* ulei + untura
* 8 carnaciori mici de porc

 

 

Mod de preparare:
Modul de preparare a aluatului il gasiti aici: Cozonac aperitiv sau aici: Barcute cu oua ochiuri

Pentru varza calita, fiind vara am folosit varza dulce, dar pe perioada de iarna varza calita din varza acra este si mai buna, ca in reteta Strudel cu varza acra calita si carnat de porc.

Se toaca varza fidelute se presara sare si se framanta cu mainile pana se inmoaie. Se încinge intr-o tigaie uleiul si optional o lingura de untura. Se adauga varza tocata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Se condimenteaza cu piper, cimbru, foi de dafin.

Cand este pe jumatate moale se adauga rosiile taiate in felii subtiri sau in cuburi. Varza trebuie sa se rumeneasca, fara sa se arda. Daca e nevoie se mai adauga un pic de apa. Se da si 10 minute la cuptor sa prinda culoare.



Carnaciori se prajesc in tigaie, pe gratar sau la cuptor, dupa preferinte. Aluatul se intinde in cerc, se inparte in 8 parti. Pe fiecate triunghi se pun 2 linguri de varza si un carnacior deasupra. Se ruleaza ca orice cornulet sau croissant.

 

 

Se ung cu un galbenus de ou, se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 40 de minute, pana se rumenesc. Sunt buni calzi, cand sunt scosi din cuptor, dar merg si a doua zi, daca mai raman!

 

 

 




loading...



Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Perfecte pentru pachetul de serviciu sau scoala (asta este problema mea de zi cu zi :P, mai putin partea cu scoala, cel putin nu inca :P) dar si un aperitiv gustos! Pup

  6. 6
  7. 7

    @Simona cu placere. Pupik!

    @maria elena ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Mare Maria ma bucur ca apreciezi ideea umpluturii. Pup!

    @Andreea multumesc, puipk!

    @Poliana ai dreptate si chiar daca raman pe a doua zi, incalzite in microunde sunt la fel de proaspete. Pup!

    @Timea ma bucur ca-ti place ideea. Pup!

    O saptamana frumoasa va doresc!

  8. 8

    Foarte ingenios!!3in 1
    nu mai trebuie farfurie,furculita!!
    poti merge si pe strada ca nimeni nu stie ce mananci;bravo Sara,multe-ti mai trece prin cap!!
    pup si o saptamana usoara!!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>