Mini-tarte cu branza si petale din rosii



 

Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
150 g branza ricotta ( urda )
marar, patrunjel tocate marunt
vegeta

7-8 rosii proaspete
(sau rosii pomodori la conserva)
masline megre taiate rondele
1 galbenus deou pentru uns

 

 

Mod de preparare:
Este foarte simplu, aproape ca se intelege metida de lucru din imagini. Se amesteca branza cu vegeta si verdeturile tocate.

Pentru petale eu am folosit rosii pomodori intregi de la conserva. Am gandit ca-i mai bine, dar voua va recomand sa folositi rosiile proaspete care au tinuta. Acestea se cresteaza  putin si se tin 20 de secunde in apa clocotita.

Apoi se trec in apa rece si se decojesc. Taiem fasii ca petalele de flori, dupa ce indepartam zeama si semintele.
Intindem foietajul pe care taiem in cercuri cu o forma rotunda, peste care punem branza. Deasupra asezam ca o floare feliile de rosii si in mot o maslina.



 

 

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute. Ar fi trebuit sa creasca mai mult, dar in branza eu am adaugat putina smantana care a tinut umed foietajul. Lasati branza naturala si vor creste mai mult.Se mananca imediat calde, nu mai apuca sa se raceasca. Pofta buna!

 

Sursa:  taste.com

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Ce frumoase sunt, adevarate floricele colorate si delicate! Va asteapta un tag la mine pe blog, daca nu este timp pentru el nu e cu suparare! Pupicei

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Licuta Marin cu mare drag, multumesc! Pup!

    @Poliana multumesc si te sarut cu drag!

    @Sidy multumesc, te sarut si eu cu drag!

    @Dorina multumim! Multe sarutari!

    @adnia multumesc, pup!

    @hapleablog multumesc, pup!

  8. 8
  9. 9

    Foarte interesant si usor de facut.
    Daca nu as fi citit reteta , la prima impresie lasata de poze,puteam jura ca petalele sunt felii de somon.;)
    O duminica minunata va doresc.

  10. 10
  11. 11

Dă-i un răspuns lui johanna Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.