Pui cu garnitura de cuscus in stil marocan

 

Acest fel principal in stil macocan a fost placerea sotul meu. Noua ne place din cand in cand sa incercam si „altceva”. Nu pot sa spun ca nu mi-a placut, a fost chiar foarte bun.

Doar un pic cam dulce fata de ce suntem obisnuiti noi sa mancam, dar aromele au fost chiar placute. Deci ramane la latitudinea voastra daca-l incercati.

 

Ingrediente:
1 pui taiat bucati sau 4-6 pulpe de pui
ghimbir ras
chimion
busuioc
sare + piper
ulei de masline
2-3 linguri cu migdale fulgi
1 portocala mare
15-16 buc. de curmale
ghimbir proaspat (cat o nuca)
1/4 lingurite sofran indian(curcuma)
busuioc proaspat tocat
200 g cuscus  + 250 ml supa de pui

 

 

Mod de preparare:
Pregatim un amestec din  chimion, busuioc, sare, piper intr-un mojar. Adaugam ghimbirul ras, usturoiul tocat, putina coaja rasa de portocala si 2-3 linguri de ulei de masline.

Frecam bine si imbracam bucatile de pui sau pulpele cu acest amestec. Lasam 2-3 ore sa se marineze la frigider. Se scot, se sterg de acest amestec si se prajeste carnea in tigaie incinsa cu ulei de masline sau se dau la cuptor, asa cum am facut si eu.

Intr-un vas fierbem supa de pui, dupa care o adaugam peste cous-cous si lasam vasul acoperit 5 minute. In timp ce asteptam cus-cus-ul sa se umfle, pregatim restul ingredientelor.

Scoatem samburi de la curmale si le taiem in felii. Portocala o curatam apoi scoatem pulpa cu ajutorul unui cutit ascutit. Intr-o tigaie punem la prajit fulgi de migdale cat sa prinda putina culoare.

 







loading...

 

Adaugam apoi curmalele feliate si bucatile de portocale. Acestea isi vor lasa o zeama care vor inmuia si curmalele si v-a rezulta o pasta cleioasa. Daca mai e nenoie adaugam putina supa de pui, dar atentie, nu trebuie tinut mult, ca se va face prea pasta.

Incorporam si cuscus-ul, mai adaugam ghimbir ras si o un varf de lingurita de sofran indian(curcuma) si mancarea este gata.

 

 

Aceasta mancare se serveste drept garnitura alaturi de bucatile de pui. Pofta buna!.

 

 

loading...


Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Ia uite cum mi-ai dat o idee!!am si eu o punga de cus-cus si nu stiam cum s-o fac;multumesc Sara,trebuie sa fie delicioasa mancarea!!
    pupici!!

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>