Aripi de pui Teriyaki



 

 Aceste aripi teriyaki sunt mai bune decât orice alt mod de pregatire al aripilor de pui.

 

Ingrediente:
1 kg aripi de pui
Pentru sos:
2 lingurite ulei de susan
2 lingurite ulei de soia
2 lingurite de ulei de masline
150 ml supa de pui
3 cm ghimbir proaspat ras
2 catei de usturoi, tocat
3 linguri miere
1 lingurita otet de vin rosu
ardei iute (optional)
sare, piper dupa gust

 

 

Mod de preparare:
Se poate folosi Sosul Teriyaki gata cumparat sau il putem pregati din ingredientele de mai sus. In supa de pui se adauga toate ingredientele. Daca va place puteti inlocui supa de pui cu suc de graepefruit, care e si acrisor.

Separat se spala aripioarele si se tamponeaza cu un prosop de bucatarie. Se taie varful aripilor si restul se pot lasa intregi sau se pot inparti in doua.

Daca aveti o punga cu fermoar se pun bucatile de aripioare si se toarna deasupra sosul. Daca nu aveti asa o punga, nici eu nu am avut, se aseaza totul intr-un bol, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat cateva ore sau de seara pana dimineata.

 



 

Se aseaza aripile intr-o tava pe o foaie de copt, intr-un singur strat, departate intre ele.

 

 

Se da la cuptorul incins timp de 20-25 minute sau pana cand pielea aripiorelor devine crocanta. Se servesc cu orez si sunt tare gustoase. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Sara sa sti ca dupa miros am ajuns aici….
    Dau un colt de piine de casa de la mine de pe blog , pentru o aripioara…Vrei sa facem schimb???
    Te tzuc si iti doresc o duminica linistita asa cum o vrei tu !

  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>