Prajitura cu pere si scortisoara



 

Cand am ales reteta de Tort cu menta pentru provocarea „Imbogateste aromele toamnei!” din Retetarul Dr Oetker,am remarcat si aceasta prajitura cu pere. Cum tot este sezonul lor, am decus sa o incerc. A iesit foarte buna si va invit sa o incercati.

 

Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g unt
150 g zahar
1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker
2 oua
150 ml lapte,
250 g faina
½ plic praf de copt cu sofran Dr. Oetker

 

 

Pentru umplutura:
650 g pere taiate in bucati
250 ml vin alb
100 g zahar
1 lingurita rasa scortisoara
1 plic Vege Gel, Dr. Oetker
200 ml apa rece
1 plic pudding cu aroma de vanilie Dr. Oetker
10 g gelatina

 

Pentru decor:
1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker
150 ml lapte
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata cu lapte

 

 

Mod de preparare:
Se bate spuma cu mixerul untul, zaharul, zaharul vanilinat, laptele şi ouale. Se adaugă faina amestecata cu praful de copt.

 

 

Se toarna aluatul într-o tavă (30 x40 cm) acoperita cu hartie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncalzit şi se coace aproximativ 20 minute la 180 °C.

Blatul fierbinte se rastoarna peste o hartie tapetata cu zahar pudra, iar hartia de copt se sterge cu putina apa rece si se trage uşor de pe blat. Se taie blatul pe latime în 2 parti egale.

 

 

Se curata perele, se scot samburii si se taie în bucatele potrivite ca marime.



 

 

Apoi se pun in vin, intr-un vas la foc mic, si se adauga pe rand zaharul, scortisoara, plicul de Vege gel si se lasa sa dea un clocot. Se amesteca continutul plicului de pudding cu apa si se adauga in compoziţia de mai sus, amestecand continuu. Se mai da un clocot, apoi se trage de pe foc.

Nu trebuie tinuta mulr ca sa nu se rupa bucatile de pere. Vege gelul nu mi s-a parut ca ar fii suficient pentru a inchega umplutura, asa ca am adaugat si gelatina, hidratata inainte si apoi incalzita putin.

 

 

Cand este aproape rece se toarna umplutura peste prima jumatate de blat şi se acopera cu celalalta jumatate. Se lasa la frigider timp de 3 ore.

Se prepara frisca din plicul de spuma pentru deserturi conform instructiunilor de pe plic, sau puteti folosi 200 ml smantana lichida..

Se intinde peste prajitura si pentru ca perele merg bine cu ciocolata, am ras ciocolata alba si cu lapte deasupra ca decor.

 

Se taie apoi in felii si se serveste. Delectati-va cu o felie pana o veti incerca!

 

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

18 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Any multumesc, a fost tare bun. Pup!

    @Delicious Flavours multumesc, o saptamana frumoasa si tie!

    @Timea ai dreptate si cum tot vroiam sa fac ceva cu pere, mi-am zis sa o incerc pe aceasta. Pup!

    @Paula Gafitescu intradevar, sa o incerci, pup!

    @DiaMar ma bucur, pup cu drag!

    @Simona esti o draguta, multumesc!

  13. 13

    @maria mihalache esti o dulce si-ti multumesc frumos!

    @Dorina ma bucur, pup!

    @alinutzika intradevar, tare buna. Pup!

    @Lady Butterfly multumesc! Pupik!

    @Licuta Marin mka bucur ca-ti place, pup!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>