Rulada aperitiv cu crema de gulas



 

Crema de gulas este baza de mancare pentru gulas si se gaseste in orice supermarket in tuburi sau la borcanele. Culoarea portocalie a acestei rulade este data tocmai de aceasta crema. Aceasta Rulada aperitiv este asemanatoare cu Rulada de spanac si crema cu ciuperci, porumb, rosii uscate.

Ingrediente blat:

* 6 oua
* 6 linguri de ulei
* 3 lingura de smantana
* 6 linguri de faina
* 3 lingurita praf de copt
* 2 lingurite Crema de Gulas dulce
* sare

 

Pentru umplutura:
* 2 conserve de ton in ulei bucati
* 200 g crema de branza
* 3 linguri smantana
* 2 linguri de capere
* 1 ceapa rosie tocata
* masline negre feliate
* vegeta
* marar tocat
* 5 g gelatina

 

 

Mod de preparare:
Pentru blat am folosit aceeasi metoda de lucru ca pentru retetele mai sus mentionate, un blat cu care sigur nu veti da gres, ca nu se va rula frumos si nu se va crapa pe margini..

Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare si pasta de gulas dulce. Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt. Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in compozitie.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara, este de 28×40 cm. sau cea de la aragaz. Se lasa la cuptor cca 15-20 de minute. Nu trebuie sa se rumeneasca ca sa fie gata. Consistenta acestui aluat trebuie doar sa se intareasca, dar sa-i ramana culoarea, in cazul de fata verde crud.

 



 

Pentru umplutura liantul este o crema fina de branza, tip Philadelphia. Ceapa rosie se toaca marunt si se adauga peste crema de branza impreuna cu smantana, caperele scuse din conserva, tonul maruntit si bucati scurse din ului.

Se amesteca usor totul, se mai adauga marar tocat si se condimenteaza cu vegeta dupa gust. Pentru a avea crema tinuta cand o vom taia, adaugam si 5 g de gelatina, intai hidratata apoi incalzita.

Luam o lingura din crema si o amestecam in gelatina, dupa care o imcorporam cu restul compozitiei, astfel veti avea o omogenizare perfecta. Ingredientele pentru crema pot fi variate.

Se intinde rulada si deasupra umplutura. Rulam strans si o infasuram in folie de plastic.

 

Se da la rece si se taie inainte de a fi servita.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Cristina s World ma bucur ca te-a incantat ideea mea. Pup cu drag!

    @Liliana Toma reteta de blat e totul la o rulada si-ti garantez ca nu dai gres cu asta. Multumesc si pup!

    @Any ma bucur, multumesc!

    @FLORY ma bucur ca-ti plac ideile mele "colorate", care dai culoare la orice ocazie. Pup!

  6. 6
  7. 7

    Sara iar ai facut tu bunatati la care inghiti in sec numai citind reteta….
    Mi-ai dat de lucru…musai trebuie sa o incerc si eu cat de curand !Multumesc pentru idee…
    Tare buna trebuie sa fie !!!
    Te tzuc cu mult drag….

  8. 8

Dă-i un răspuns lui FLORY Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.