Tort cu menta



 

E un tort care mie imi place mult, cu aromele de menta, cafea, cacao si ciocolata, il face special, ideal pentru o masa speciala. Sper sa va incante si pe voi, reteta care este din Retetarul sitului Dr. Oetker.
Dupa ce parcurgeti reteta, vezi gasi si lamuririle necesare.

 

 

Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
200 g zahar
1 plic Zahar vanilinat Dr. Oetker
125 ml ulei
125 ml apa (am inlocuit cu lapte)
220 g faina
30 g Cacao Dr. Oetker
1 plic Praf de copt cu sofran Dr. Oetker

 

 

 Pentru crema:
500 ml smantana dulce
30 g zahar pudra
2 lingurite Cacao Dr. Oetker
2 lingurite Esenta de menta
Dr. Oetker

 

Pentru decor:
1 plic Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
caţiva fulgi de ciocolata
cateva foi de menta

 

Pentru sirop
100 ml apa
100 g zahar
10 g Cacao Dr. Oetker
1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker

 

 

Mod de preparare:
Ca sa intelegeti imaginile trebuie sa va specific ca am urmat etapele retetei cu doua modificari la blat. Am inlocuit apa din ingrediente cu lapte si am separat galbenusurile de albusuri, pe care le-am adaugat la urma in crema de blat.
Iata ingredientele primite de la Dr. Oetker:

 

 

Pasul 1:
Se amesteca ouale cu zaharul şi cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema. Se adaugă amestecand uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, si se presara peste crema si se amesteca uşor.

 



 

Aluatul astfel pregatit se toarna într-o formă cu inel detasabil (cu diametrul de 26 cm), unsa si presărată cu fsină si se întinde uniform. Forma se introduce în jumatatea inferioara a cuptorului preîncalzit.

Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC(preîncalzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncalzit)
Timp de coacere: cca. 45 de minute

 

 

Pasul 2:
Se bate smantana, se adauga zaharul pudra, cacaoa si esenta de menta si se omogenizeaza bine. Se lasa 20 minute în frigider.

 

 

Tortul racit se taie în 3 parti, apoi se însiropeaza şi se umple cu ¾ din crema. Se unge suprafata si marginea cu restul de crema si se lasa la frigider timp de o ora.

 

 

Pasul 3:
Se prepară frisca conform instructiunilor de pe ambalaj si se orneaza tortul cu frisca, fulgi de ciocolata şi foi de menta.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

22 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Arata perfect!Felicitari!
    Am insa o intrebare, in reteta scrie smantana dulce si eu vad acolo smantana acra…ati folosit ceea ce ati primit sau ati folosit ce scria in reteta :)?
    O saptamana frumoasa sa aveti!

  6. 6

    @DiaMar ai dreptate menta are o aroma speciala. Multumesc, pup!

    @felis multumesc, pup!

    @Angelica multumesc, este si tare bun, menta ii da o savoare aparte. O saptamana frunpasa si tie!

    @Laura sa stii ca a iesit tare bun tortul. Dr. Oetker e o firma care tine la prestigiul sau si incercat retetele inainte mai mult ca sigur. O zi frumoasa!

    @Alina multumesc frumos, si tortul tau este minunat. Sa stii ca am folosit smantana trimisa de ei, doar am mai pus cca 200 ml in plus de la mine ca era putin 400 ml cat avea al lor. Cu zahar praf s-a batut excelent si a iesit tare buna.
    O zi frumoasa!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Liliana Toma sa stii ca-i tare bun. Pup si eu!

    @Timea si acela cu ciocolata e tare bun, asa ca spor la treaba si tie. Pupici!

    @Lady Butterfly ma bucur sa aud asta. Atunci te astept mereu cu drag, pup!

    @Poliana ma bucur ca-ti place. Multumesc, pup!

    @Mare Maria ma bucur…. multumesc, pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19

    @mirela ma bucur, multumesc! Pup!

    @Just me multumim pentru aprecieri. Pupici!

    @Adina ma bucur, pup!

    @alinutzika multumesc, pup!

    @Simona eu am fost invitata dar daca vrei te poti inscrie si tu la ei pe site, apoi te contacteaza. Vezi ca este link-ul in postare. Pup!

    @Mihaela – mykyduta multumesc, pup!

  20. 20

    Am cazut pe spate, cand am vazut ce bine a reusit. Nu pentru ca n-as avea incredere, Doamne fereste, dar parca e la indigo cu cel din retetarul lor. Sunt convpnsa ca e excelent. Eu am optat pentru tortul cu mere si am emotii, eu nefiind o specialista in asa ceva, dar tentatia a fost mare. Din pacate, mie mi-au trimis lipsa doua ingrediente importante, sper sa ma descurc si asa insa. Felicitari si sper sa te bucuri de succes maxim!

  21. 21

    @Elena Toma ma bucur mult ca-ti place. Da a iesit identic si e si tare bun pe deasupra. Probabil ca retetele sunt deja incercate si de aceea retetarul e corect, ca sunt destule reviste, chiar cu pretenti, care daca urmezi reteta iese cu totul altceva decat arata poza.
    La mine au fost toate ingredientele, se si vede din imagini, doar ouale au lipsit, dar se faceau omleta in pachet.
    Mult succes si astept tortul! Pup!

  22. 22

    Ca de obicei totul este perfect. Felicitari pentru tort si tot ceea ce faceti voi aici. Pentru campanie eu am de facut "Tort cu mere", este prima data cand particip la asa ceva, am emotii. Un sfarsit de saptamana placut va doresc. Pupici.

Dă-i un răspuns lui Lady Butterfly Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.