Ceafa de porc la gratar cu legume sotate



 

Aceasta reteta poate fi usor modificata pentru a include legumele voastre preferate sau pe care le aveti la indemana in momentul respectiv. La vremea asta pe unele le avem inca proaspete, dar pe altele le folosim congelate. Carnea pentru gratar, fie ca e ceafa, cotlet de porc sau piept de pui… complecteaza minunat meniul.

 

Ingrediente:

* 2-4 felii de ceafa de porc
* piper
* boia
* sare de mare
* praf de usturoi (optional)
* ulei de masline

 

Sote de legume:
* 2-3 fire ceapa verde
* pastai de fasole verde (congelata)
* rosii cherry (colorate)
* ardei rosu
* ardei galben
* dovlecel
* 1 catel usturoi pisat
* 2 linguri sos de soia
* 2 linguri supa de pui
* sare
* piper
* patrunjel verde

 

 

Mod de prepatrare:
Gratarul este o mancare rapida si usor de facut, dar ca sa nu ne iasa carnea tare si uscata, trebuie tinut cont de 2-3 elemente de baza.

Feliile de carne, de preferat ceafa ca are si putina grasime, trebuie sa fie de 1,5-2,0 cm grosime. Nu se bat deloc, ca astfel vor deveni subtiri si nu vor mai fi suculente.

Se incinge tigaia grill la foc mare timp de 3-5 minute ca sa fie bine incinsa. Numarul feliilor de carne este in functie de numarul de persoane de la masa si trebuie sa cantaresca fiecare in jur de 160-180 g. Se pun pe gratar si se prajiesc cate 3 minute pe fiecare parte.

Nu se mai misca felia pana nu o intoarcem pe cealalta parte. Daca ati intors-o prea repede si nu este suficient facuta, se mai poate reveni, iar ca sa iasa pe carne urme de patrate sau de romburi, se asezata pe gratar rotita la 45° – 90°.

 



 

Se scot feliile pe o farfurie, se condimenteaza dupa gust si se lasa sa stea 3 minute, acoperite cu o folie de aluminiu. Se servesc in farfurie pe un pat de sote de legume.

Soteul de legume este o garnitura perfecta si sanatoasa. Dupa ce se spala se taie legumele in fasii subtiri. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se pun pe rand legumele, in functie de timpul de preparare a acestora si se lasa pe foc pana se inmoaie.

 

 

Apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si la urma patrunjel verde tocat.

 

 

Combinatia de porc la gratar cu soteul de legume este un fel principal bun si consistent dar si foarte sanatos. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1

    Hmmm, ce bine arata… Mi-e foame, vin la masa imediat…
    Alooo, sint la usa, v-ati ascuns ?! Am o foame de lupoaica cind ma uit la bucatile alea de carne… Oare cum reusesc vegetariani sa nu manince ?!

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Daniela nici eu nu stiu cum pot trai vegetarieni! Si eu sunt o carnivora. Pup!

    @Roswitha daca iti place, ma bucur. Pup!

    @alinitzika multumesc, pup!

    @Simona este, adica afost. Pup!

    @Paula Gafitescu multumesc, pup!

    @hapleablog multumesc!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

Dă-i un răspuns lui maria mihalache Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.