Tort de cacao cu Crema de zahar ars



 

Tort de cacao cu Crema de zahar ars, un deliciu pentru cei carora le place gustul de zahar ars.
Ingrediente:
* 3 oua
* 250 g zahar
* 2 plicuri zahar vanilinat
* 200 ml unt
* 200 ml lapte
* 3 linguri cacao
* cca. 350 g faina
* 1 plic praf de copt

 

Ingrediente crema:
* 250 gr de zahar
* 200 ml lapte
* 150 unt
* 1 lingura de pudding de frisca
* 10 g gelatina
* 250 ml smantana pentru frisca

 


Preparare blat:
Laptele, cele 3 linguri de cacao si 3-4 linguri din zahar, se omogenizeaza si se pun pe foc pana se face ingroasa putin si arata ca o ciocolata calda. Galbenusele se freaca cu restul de zahar cu mixerul, pana obtinem o consistenta cremoasa. Incepem sa adaugam crema de cacao.

Untul se incalzeste putin pe foc cat sa se inmoaie. Incepem sa adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu untul. Cantitatile sunt pentru o forma de tort de 23 cm diametru.

Tapetam forma cu hartie de copt, rasturnam compozitia si dam 40 de minute la cuptor. Cand este gata in lasam sa se raceasca pe un gratar. Blatul se va bomba la cuptor, dar vom taia partea de sus si apoi il taiem in doua. Nefiind blatul clasic de pandispan, nu necesita insiropare, decat daca doriti.

 

Pregatim crema de zahar ars:
Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand continuu. Trebuie avut grija ca va fierbe si se va face ca o spuma. Lasam pana se topeste zaharul, care dupa ce am pus laptele se va ingrosa.



 

 

Separat se freaca puddingul (sau amidon) cu 3-4 linguri de lapte, dupa care se adauga din siropul fierbinte si apoi se pune in restul compozitiei, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe flacara si se adauga untul si gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca, fara sa se ingroase de la gelatina si o amestecam cu frisca batute spuma.

Asamblare: In forma care am facut blatul, punem folie de plastic, asezam primul blat si peste acesta jumatate din crema. Acoperim cu al doilea blat si cu restul de crema. Dam la rece 3-4 ore.

Cand scoatem din forma de tort si inlaturam folia de plastic, lateralele sunt nefinisate. Pot ramane si asa, dar eu am vrut aceeasi culoare tot tortul. Crema nu mai aveam, asa ca am batut cateva linguri de frisca cu un plic de ness.

Formele de deasupra le-am facut tot din zahar ars. Am luat o lingura din zahar, am facut cateva gramajoare pe care l-am stelat un pic, ca se intaresc repede. Le faceti pe o forma unsa cu ulei ca sa le puteti desprinde cand s-au intarit. A iesit ce se vede. Sper sa va placa si sa-l incercati.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @felis, ma bucur ca-ti place, multumesc, pup!

    @Liana10, acum s-a dus…. dar la urmatorul iti voi tinr, pup!

    @Adela Zilahi, ma bucur ca-ti place, pupicuri.

    @danelutza, nu mai este, multumesc… o seara frumoasa.

    @Antonina, acum nu mai este, dar ai o felie la urmatorul. Ma bucur ca te tenteaza, pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Alexandrina Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.