Brownie bicolor cu zmeura

 

Brownie bicolor cu zmeura, o reteta de prajitura foarte cunoscuta, cu crusta uscata si o textura umeda si cu un gust de ciocolata profunda.

Daca mai complectam si cu o crema de branza si zmeura, devine o prajitura ideala pentru sarbatori sau evenimente festive.

 

Ingrediente
Brownie:
* 150 ciocolata 50 % cacao
* 110 g unt
* 200 g zahar fin
* 3 oua mari
* 1 lingurita esenta de vanilie (sau 1 plic de zahar vanilat)
* 2 linguri cacao
* 120 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* sare

 

 

Pentru topping:
* 200 g crema de branza
* 100 g zahar pudra
* 1 lingurita de extract de vanilie
* 1 ou intrg + 1 galbenus
* zmeura congelata

 

 

Mod de preparare:
Aluatul de brownie este identic cu cel de la Tort Brownie cu Caramel de arahide, doar ca am marit cu 30 g cantitatea de faina. Modul de preparare cu imagini, il gasiti AICI.

Ciocolata se rupe bacati si impreuna cu untul se pune intr-un bol care se aseaza intr-un vas cu apa calda pe foc, adica la bain-marie. Se amesteca pana se topeste si ciocolata si untul.

Se ia bolul de pe foc si se lasa 5 minute sa se raceasca putin. Apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie mestecand pana se topeste. Se adauga pe rand ouale. Se mestecand bine dupa fiecare ca sa se incorporeze, apoi se adauga urmatorul. La urma se incorporeaza, cacao si faina.







loading...

Pentru topping: Se bate crema de branza intr-un castron cu zaharul, vanilia si ouale batute pana se omogenizeaza.

Se tapeteaza un vas de 20×20 cm cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitie, apoi se intinde crema de branza cu o lingura. Deasupra se raspandeste si restul de aluat brownie. Nu se niveleaza ci se aseaza gramajoare care se vor intrepatrunde si vor rezulta un aspect marmorat.

Inainte de a o da la cuptor, se aseaza din loc in loc zmeura congelata, sau daca o veti face in sezonul cald, o sa folositi zmeura proaspata.

 

 

Se lasa in cuptorul incins cca 35-40 de minute la 170 °C sau pana trece testul cu scobitoarea.. Cand e gata, se  scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a taia prajitura. Este foarte buna, nu veti regreta daca o incercati! Delectati-va!

 

 



loading...

Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    @DiaMar multumesc, pup!

    @Paula Gafitescu ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Irina (Bucataria Irinei) sa stii ca am ramas si eu placut surprinsa de combinatia cioco cu zmeura. Minunata! Pup!

    @Mirela Multumesc, pup!

    @Sidy ma bucur ca-ti place combintia, chiar e foarte buna. Pup!

    @Simona ma bucur, pup!

    @Mare Maria are tot ce-i trebuie sa fie perfecta. Pup!

    @hapleablog multumesc, pup!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>