Placinta cu iaurt, bacon si spanac



 

Placinta cu iaurt, bacon si spanac, acesta e o reteta asemanatoare cu Placinta cu zucchini si feta. Umplutura de iaurt, telemea, bacon si spanac ii da o consistenta si un gust special. Placintele, fie ca-s sarate sau dulci, sunt minunate in orice moment al zilei.

 

Ingrediente:
Aluat:
* 400 g faina
* 200 g unt
* 1 ou intreg
* 2-3 linguri de smantana
* sare
* 1 galbenul  + 1 lingura de lapte pentru uns

 

 

 Umplutura:
* 400 ml iaurt
* 4 oua
* 300 g branza telemea
* 200 g urda
* 200 g bacon / sunca
* 300 g spanac proaspat
* vegeta
* marar proaspat tocat

 



Mod de pregatire:
Pregatim aluatul fraged care este usor si rapid de facut. Nici nu trebuie lucrat mult timp si unde il pregatim trebuie sa fie rece. In faina cernuta adaugam untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se

incorporeze in faina. Va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos. Apoi adaugam oul si 2-3 linguri de smantana. Rezulta un aluat pe care-l infasuram in folie de plactic si-l dam la frigider.

 

 

Taiem baconul afumat sau sunca in feliute potrivit de mari pe care le prajim putin intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Le scoatem pe o hartie absorbanta.

 

 

Spalam bine spanacul proaspat, il scurgem si apoi, in tigaia in care am prajit baconul, il sotam 2 minute doar cat sa se inmoaie putin. Frunzele trebuie sa ramana intregi si frumoase.



 

 

Intr-ul bol mare punem urda si radem deasupra branza telemea. Intr-un bol mai mic batem ca pentru omleta ouale si incorporam iaurtul. Condimentam cu vegeta.

Turnam amestecul de oua peste branza si amestecam. Adaugam si baconul prajit si la urma mararul tocat.

 

 

Atuatul fraged il impartim in doua. Intindem prima foaie si o asezam intr-o tava de 22×30 cm. Rasturnam jumatate de umplutura. Se intind apoi frumos frunzele de spanac acoperind tota suprafata si deasupra restul de umplutura.

Se intinde si a doua foaie de aluat. Se amesteca un galbenus cu o lingura de lapte si cu o pensula se acopera placinta. Cu o furculita se fac gauri in aluat, ca sa poata iesi aburi din umplutura si sa nu creasca la cuptor. Gaurile cautam sa le facem pe unde ulterior vom taia si placinta, astfel bucatile vor arata bine. Dam la cuptor cca 50 de minute.

 

 

Cand scoatem tava din cuptor o lasam cca. o jumatate de ora sa se racesca putin, apoi cu un cutit zimtat taiem placinta in bucati.
Merg servite si calde si reci. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.