Tort Ferrero Rocher



 

Orice sarbatoare este incompleta fara o felie de tort si un pahar de sampanie. Cum ieri de Sfantul Nicolae l-am sarbatorit pe sotul meu Miki, care a avut si ziua de nastere si pe cea de nume, am incheiat masa de sarbatoare cu acest Tort Ferrero Rocher.

Acest tort il aveam pe lista de mult, dar nu aveam o reteta care sa-mi placa. Dupa mai multe cautari pe net, am realizat acesta reteta care s-a bucurat de un real succes. E un tort de care nu te mai saturi, tot ai mai manca, dar nici nu se putea altfel la o asa combinatie: ciocolata, nutella, alune si bomboanele Ferrero Rocher.

Sotul meu va invita la o felie de tort si multumeste tuturor celor care l-au felicitat pe facebook, prin mesaje sau mail-uri.

 

 

Blat:
5 oua
6 linguri de zahar
100 g alunele macinate
2 linguri de cacao
2 linguri de faina
2 lingurite praf de copt

 

Sirop pentru blat:
200 g zahar
250 apa
1 lingurita esenta de cafea Dr. Oetker
1 lingurita esenta de rom dr. Oetker

 

 

Crema:
250 g unt
250 g ciocolata neagra cu 50-65% cacao
4 linguri de Nutella / cca. 150 g
100 g pernute cu crema de alune (napolitane)
100 g alune de padure tocate

 

Decorat tort:
10 bomboane Ferrero Rocher
50 g ciocolata meagra cu 75% cacao
1 lingura lapte

 

 



Mod de preparare:
Nu am imagini din timpul pregatiri, dar este asa de simplu ca nici nu va trebuie.

Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana optinem o pasta cremoasa. Adauga restul de ingredientelor uscate si se amesteca usor. Aluatul se toarna intr-o tava de tort de 22cm, captusita cu hartie de copt si se da cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade.

Se coace aproximativ 30-35 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Dupa aceea se imparte in doua.
Din 250 apa si 200 zahar facem un sirop pe care il aromatizam cu esente de cafea si de rom de la Dr. Oetker. Cu acest sirop insiropam blaturile.

Pentru crema: 
Se topeste ciocolata pe abur cu putin unt, dupa care se lasa la racit.
Separat intr-un bol se freca spuma restul de unt adaugand treptat nutella si ciocolata topita si racita.

Alunele se prajesc putim intr-o tigaie avand griza sa nu le ardem. Cand se prajesc coaja se va desprinde, asa ca vom freca alunele intre palme si se vor curata frumos. Aruncam cojile si alunele curate le tocam cu un cutit sau le puneti intr-un prosop si le spargem cu un corp tare. Idea este sa ramana bucati nu sa se faca praf. Se incorpozeaza in crema de unt si nutella.

Pernutele cu crema de alune de care am pomenit la ingrediente le-am descoperit la Billa. Se sfarama usor si rezulta un praf fin cu un gust minunat de crema de alune, pe care il incorporam tot in crema. Lasam bolul cu crema la rece o jumatate de ora.

Asamblarea:
Asezam jumatate din crema pe primul blat, acoperim cu al doilea blat si restul de crema. Pe lateral putem nivela cu nutella. Pentru ornat am folosit 10 bomboane Ferrero Rocher.

Decor: Am mai topit 50 g de ciocolata neagra (cu o concentratie de cacao mai mare ca cea de la crema pentru a rezulta contrastul), impreuna cu o lingura de lapte si am decorat ca un grilaj deasupra lui.
Delectati-va!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

18 comentarii

  1. 1

    Magnific!
    Absolut superb.
    Stii insa ce apreciez mai tare decit reteta tortului tau?
    Caldura cu care vorbesti despre sotul tau si bucuria ca i-ai pregatit asa un desert minunat.
    Sa fiti sanatosi si sa va bucurati multi ani de o viata minunata impreuna.

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Kyra multumesc pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca se simte asta, da… chiar e o relatie speciala intre noi, cu toate ca avem niste ani in spate. Pup!

    @Bianca mii de multumiri!

    @Mirela Goleanu e grozav si trebuie sa-l incerci. Multumim mult!

    @Timea e chiar greu sa rezisti doar cu o felie. Multumesc, pup!

    @Mari si noi multumim de urari! Tortul sa-l faci, ca-i pacat sa lipseasca de pe masa de sarbatori, e divin! Pup!

  7. 7
  8. 8

    Ferrero rocher sunt bomboanele mele preferate, deci… m-ati atins la suflet cu acest tort!!
    Iar daca-i mare sarbatoare, ma servesc cu o felie de tort, si-i fac o urare lui don` Miki: sa fi-ti sanatos, sa aveti parte de tot ce-i mai frumos si curat, si sa o ajutati pe d-na Sara la cat mai multe torturi si mancaruri pline de culoare si arome minunate!! La Multi Ani!!! Va pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @alinutzika multumiri din inima!

    @Simona esti invitata la o felie de tort si mii de multumiri pentru cuvintele frumoase. Pupam!

    @Ramona Alina mii de multumiri! Pupam!

    @DiaMar Mii de multumiri, pup!

    @Irina mii de multumiri! Pupam!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    Bună, vreau să fac și eu această rețetă minunată de tort, doar că am o întrebare, aș vrea să fac crema într-un robot de bucătărie, pot pune toate ingredientele, inclusiv cicolata fără a o topi???

  18. 18

    @Simona Beatric poti folosi robotul desigur, dar ciocolata daca nu o topesti va rezulta o crema cu fulgi de ciocolata si nu asa omogena si ciocolatoasa. Deci e pacat si nu e mare lucru sa o topesti. Spor la prajiturit si sa savurezi acest tort!

Dă-i un răspuns lui Simona Beatrice Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.