Prajitura cu branza si stafide



 

Prajitura aceasta este asemanatoare cu o placinta cu branza si stafide, dar putin diferita. E tare buna, chiar daca nu-i atat de eleganta pentru o masa speciala, dar merge perfect in timpul saptamani, cand vrem ceva dulce.

 

Ingrediente:
Blatul cu cacao:
400 g faina
1/2 plic praf de copt
200 g unt
200 g zahar
2 oua
4 linguri cacao + 4 linguri de lapte

 

 

Stratul de umplutura cu branza:
600 g branza ricotta
200 g zahar
1 ou mare
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
80-100 g stafide

 

Stratul de deasupra:
3 oua
200 g zahar
7 linguri de ulei
250 g faina
1/2 pachet praf de copt
7 linguri de lapte
1 fiola esenta de vanilie

 

 

Mod de preparare:
Primul stat inchis la culoare este un aluat fraged cu cacao. Intr-un bol se cerme faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce faina inchite untul si se formeaza un aluat nisipos.

Se adauga zaharul si oul. Cacao se dizolva in lapte, frecand cu o lingura apoi se adauga in aluat. Puteti insa sa adaugati cacao praf, direct in faina la inceput.

 

 

Pentru umplutura se amesteca intr-ul bol branza ricotta cu zaharul, apoi se adauga oul, stafidele si coaja de rasa de la o lamaie. Se amesteca bine si se lasa la rece pana facem al treilea strat.

 

Al treilea strat este un aluat din care putem face un chec sau un blat de tort. La fel intr-un bol batem cu mixerul cele trei oua cca. 3-4 minute pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Incorporam treptat si zaharul si uleiul.

Oprim mixerul si incorporam faina cernuta cu fraful de copt, alternanad cu laptele cand compozitia se intareste. Consistenta trebuie sa curga can imaginea de mai jos.



 

 

Incepem asamblarea:
Intr-o forma de cuptor de 22 x 30 cm, acoperim cu hartie de copt si asezam primul strat cu cacao. Intindem coca cu mana pana cuprindem toata tava.

 

 

Asezam deasupra umplutura de branza cu stafide.

 

 

Am treilea strat, luam cu o lingura din aluat si-l intindem peste branza usor pana terminam aluatul si acoperim toata suprafata de branza. Nu turmam mult deodata, ca branza este moale si atunci aluatul s-ar lasa la fund. Oricul vor fi denivelari dupa coacere, dar tocmai asta va fii frumusetea prajiturii cand o vom taia.

 

 

Dam la cuptorul incins la 160 °C pentru cca. 50 de minute, dar verificati si cu o scibitoare, ca fiecare cuptor e diferit. Cand e gata se lasa in tava sa se raceasca, apoi folosindu-ne de capetete hartiei de copt scoatem pe un gratar si portionam. Se servesc pudrate cu zahar praf cu iz de vanilie. Sunt un deliciu… delectati-va!
Sursa de inspiratie: AICI

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @mirela chiar a fost! Pup!

    @Rita Oarga ma bucur, te sarut!

    @Liliana Toma arunci spor la prajiturit! Pup!

    @Roccy Ciobanu ma bucur, pup!

    @Simona chiar asa a fost. Pup!

    O saptamana frumoasa va doresc!

  7. 7
  8. 8

    Delicioasa!!! Daca nu as avea una pe masa as pofti la pozele tale. Imi plac prajiturile cu branza, chiar acum lucrez si la pozele unei astefel de prajituri… Te pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Rita Oarga Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.