Piept de porc, cuscus si legume sotate

Piept de porc, cuscus si legume sotate 1

O friptura la cuptor absolut delicioasa din piept de porc cu sorici crocant, servita cu legume sotate si cuscus.

Ingrediente:
800 g piept de porc (fara oase)
3 linguri ulei de masline
1 lingurita suc de lamaie
un pahar cu vin alb sec
cimbru
rozmarin
1-2 linguri de mustar
1 lingurita boia dulce
3 catei de usturoi
1 lingurita de zahar
100 g slanina
sare
piper

 

Garnitura:

150-200 g cuscus
150 g mazare congelata
150 g fasole verde congelata

Piept de porc, cuscus si legume sotate 2-1

 

Mod de preparare:
Este o reteta asemanatoare cu Piept de porc la cuptor. Stergem bucata de carne cu un prosop de bucatarie, taiem soriciul in patratele. Amestecam suc de lamaie, uleiul de masline, cimbrul, rozmarinul.

 

 

Condimentam marinata dupa gust cu sare si piper si o turnam intr-o punga de plastic peste bucata de piept de porc. O inchidem si o dam la frigider pentru 1-2 ore.







loading...

Inainte de fi dat la cuptor, incingem putin ulei intr-o tigaie pe foc mare si prajim intreaga bucata de carne cate 3 minute pe fiecare parte, pana se face crusta pe toate partile.

Aceasta crusta este secretul unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va mustii in crusta sa proprie.

 

 

Se unge carnea cu un amestec din mustar, usturoiul zdrobit si putin zahar si se imbraca in cateva feli de slanina.. Se pune pe un gratar si se aseza intr-o tava, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora si jumatate. Dupa cca 40-50 de minute se scoate folia, se mai adauga, dupa caz, putin ulei si mai lasam la cuptor sa se rumeneasca. Cand carnea este gata se scoate, se acopera si se lasa la odihna 5-10 min.

Mazarea si fasolea congelata se fierb aldente in apa cu sare. In sosul lasat de friptura se adaugam legumele aldente si le mai sotam cca 3 minute, condimentand dupa gust. Modul de pregatire al cuscus-ului este AICI.

Pieptul de purc se taie in bucati si se serveste cu garnitura de cus-sus si legume. Deasupra am ornat cu fasii taiate din partea verde de la o ceapa. Pofta buna!

 



loading...

Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    Ai tu un har deosebit Sara !
    Din orice sti sa faci o farfurie ce sa-ti incante privirea.
    Bravo tie !
    Mi-ai amintit ca nu am facut demult un cus-cus….
    Te tzuc si sa ai o zi senina !

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

    Scuze tuturor de intarzierea raspunsului.

    @Kyra esti o dule, multumesc!

    @pansy chir ca a fosr buna rau, pup!

    @Timea multumesc, te sarut!

    @mare Maria porcul este si va fi mereu un rasfat. Pup!

    @Daniela te cred, pupici!

    @Alina Vicu ma bucur, multumesc!

  14. 14

    @Sydi imi place si daca reusesc ma bucur. Te pipik cu drag!

    @Simona porcul e bun oricum il facem. Pup!

    @yaya6 multumesc, pup!

    @Paula Gafitescu multumesc e aprecieri. Te sarut!

    @Dia Daria sa nu-mi tradez denumirea blogului. Multumesc, pup!

    @Licuta Marin multumesc, te sarut!

  15. 15

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>