Prajitura cu cacao si crema cu unt de arahide



 

Nu stiu voi cum sunteti dar eu am descoperit ca-mi place untul de arahide. Primul desert a fost Tort marmorat cu crema de unt de arahide. Ne-a placut si am zis ca in acest week-end sa mai fac ceva dulce cu untul de arahide si astfel a rezultat aceasta prajitura, pe care v-o recomand sa o incercati.

Blat:

* 5 albusuri
* 200 g de zahar
* 2 plicuri zahar vanilat
* 6 linguri de unt moale
* 250 g faina
* 50 g cacao neagra
* 80-100 ml de lapte
* 1/2 plic praf de copt
* 1/2 lingurita de sare

 

 

 Sirop pentru blat:
* 250 ml apa
* 200 g zahar
* 1 fiola de esenta de vanilie

 

Ingrediente crema:
* 200 g unt, la temperatura camerei
* 250 g unt de arahide
* 400 g zahar pudra
* 60 ml lapte
* 1 fiola esenta de vanilie

 

 

Mod de preparare:
La blat, pentru ca aveam stranse albusuri, am ales sa fac un blat cu albusuri. Dar voi puteti sa faceti un brownie sau pur si sinplu un blat cu cacao ca AICI sau AICI.

Albusurile cu sarea se bat spuma tare cu un mixer. Se adauga apoi treptat zaharul, zaharul vanilat si cele 6 linguri de untul topit. Oprim mixerul si adaugam treptat faina, cacao si praful de copt, alternand cu laptele. Va rezulta o crema fluida ca-n imagine.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de 21×21 cm. Dam la cuptorul incins inainte la 180 °C pentru 45-50 minute. Se scoate si se lasa la rece pe un gratar.

 

 

Intre timp pregatim crema. Amestecam intr-un bol untul cu untul de arahide si-l batem cu mixerul pana se face spuma. Aveti grija sa scoateti apa din unt inainte. Incepem sa adaugam zaharul pudra, din cel de cumparat, nu facut in casa cu rasnita.



Batem cateva minute alternand la un moment dat cu cate o lingura de lapte. Compozitia va v-a cere cat si cand sa puneti lapte, pana cand zaharul s-a incorporat tot si crema este pufoasa si tartinabila

 

 

Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop din 250 ml apa, 200 g zahar si o fiola de esenta de vanilie.
Pe primul blat intindem jumanate de crema, asezam al doilea blat si ornam cu restul de crema.

 

 

Am intins un strat mai subtire ca sa-mi ramana crema sa ornez cu un poche. Pentru usurinta se traseaza lini subtiri pe unde vom taia bucatile si apoi in centru fiecarei bucati facem cate un mot.

 

 

Dar puteti improviza si altceva. Se adu la frigider, iar inainte de servire se taie si se servesc. Delectati-va cu o bucata!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Bogdan Alina de acord, te astept cu cafeluta! Pup!

    @ghiocel07 multumesc, te pup!

    @Laura esti o dulce… multumesc! Pup!

    @Lulu ma bucur ca-ti place ce fac. Si tu ai retete minunate, pupici!

    @Licuta Marin o sa-ti placa, daca ai borcanul inseamna ca va place untul de arahide. Pup!

  7. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.