Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

 

Va prezint la o prajitura rasturnata cu mere care sigur o sa va placa. Merele sunt accesibile si sunt preferate de multi dintre voi. Prajitura acesta desi dupa ingrediente o sa va pare banala, va asigur ca este tare buna si merge pregatita chiar si cand aveti musafiri. Sper sa va conving sa o incercati

 

Umplutura de mere:
1 kg mere decojite
3 pachete de zahar vanilat
1 lingurita scortisoara

 

 

Blatul:
5 oua
150 g faina
120 g zahar pudra
1/2 pachet de copt
3 linguri de apa

 

Crema de vanilie
700 ml lapte
2 pachete pudding de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar tos
100 ml frisca Meglle
5 g gelatina

 

Decor:
100 ml frisca Meglle
praf de scortisoara

 

 

Mod de preparare:
Se curata merele de coaja, eu am folosit 6 mere frumoase, apoi se dau pe razatoare. Se amesteca cu zaharul vanilat si cu o lingutita de scortisoara.

 

 

Intr-un vas pentru copt de 21 x 21 cm, se pune o folie de aluminiu si se raspandesc merele rase, tasandu-le bine cu o lingura.

 

 







loading...

Se pregateste blatul, care e un pandispan mai consistent. Se freaca galbenusurile cu zaharul praf, pana devin ca o spuma, apoi se adauga treptat si cele trei linguri de apa rece mestecand continuu.

Se adauga si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Albusurile se bat separat cu putina sare pana devin ferme. Se incorporeaza treptat peste galbenusuri. Rezulta un aluat fluid care se rastoarna uniform peste merele din tava.

 

 

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 °C, pentru 40-50 de minute. Cand trece si testul cu scovitoarea care trebuie sa iasa curata, aluatul este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine in tava. Cand s-a racit complect se ratoarna pe un platou si se scoate cu grija folia de aluminiu.

 

 

Intre timp se face o crema de vanilie din 2 plicuri de pudding, respectand intructiunile de pe plic, doar cantitatea de lapte este mai putina, pentru ca crema sa fie mai tare. Zaharul il puteti ajusta dupa cat de dulce preferati. Se lasa la racit cu o folie de plastic deasupra ca sa nu faca crusta. Se bate frisca si se incoporeaza in crema cu ajutorul unui mixer.

Punem la incalzit gelatina hidratata in 2 linguri de apa. Se iau 2 linguri din crema si se amesteca cu gelatina, sa se omogenizeze, dupa care se adauga in toata crema. Se lasa putin la rece si cand incepe sa aiba consistenta, se rastoarna peste mere, niveland cu un cutit.

Se da prajitura la rece 2-3 ore.
Inainte de servire se taie in bucati, de marimea care o doriti, se decoreaza cu frisca folosind un poche. Se presara deasupra praf de scortisoara. Sunt un deliciu si merita incercate. Delectati-va cu o bucata pana o faceti si voi!

 

 



loading...

Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Eimea multumesc, pup!
    @Paula Gafitescu chiar a fost. Pup!
    @Top Cuisine avec Lavi ma bucur ca-ti place. Pup!
    @mirela ma bucur, pup!
    @lulu arata si bine si e si tare buna. Pup!
    @Bianca multumesc, pup!
    @Licuta Marin sunt multe variante. Ma bucur ca-ti place, pup!
    @Simona ma bucur ca-ti place. Pup!

  10. 10
    • 11

      Daniela te cred, nici eu nu am fost adepta dar de cand am descoperit produsele marca Dr. Oetker le folosesc fara problema. Dar poti inlocui plicurile ciu crema de vanilie facuta cu galbenuse, zahar, faina (amidon) si lapte.
      Mersi si te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>