Supa de vita cu tortellini


Supa de vita cu tortellini, o supa delicioasa care trebuie servita fierbinte si de aceea este binevenita in zilele reci de iarna. Asta nu inseamna ca in alt anotimp nu este binevenita la masa de pranz.
Pentru aceasta supa avem nevoie de oase de la piept, coaste, umeri si daca se poate si oase cu maduva. Cui nu-i place aceasta maduva calda, scoasa din os si servita pe o paine prajita cu sare si piper deasupra… e un deliciu!

 

Ingrediente 4 porti:
800 g oase de vita cu carne
2 cepe
2 morcovi
1-2 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1/2 telina
1 gulie mica
2 cuburi Knorr de vita
2-3 catei de usturoi
1 buchet de tulpini de patrunjel si telina
piper negru boabe
sare

Mod de preparare Supa de vita cu tortellini:
Se spala bine carnea, se indeparteaza excesul de tendoane si grasime. La osul cu maduva se leaga partea cu maduva cu o bucata de folie de aluminiu
Se alege o oala suficient de mare ca sa incapa carnea si ulterior legumele.

Se pun la fiert oasele in cca 2.5-3.0 litri de apa rece. La inceput dam focul mai tare pana adunam spuma. Daca ratati si nu ati luat spuma, trebuie sa strecurati supa ca sa aveti o supa limpede. Apoi dam focul mai domol si lasam oasele 2 ore sa fiarba. Daca scade apa se mai complecteaza.
Dupa cca. o ora, cand carnea incepe sa devina frageda, se adauga si legumele spalate, curatate si taiate bucati. Se mai adauga 2 cuburi Knnor concentrt de vita.







loading...

In Banat supa este nelipsita la masa de duminica si se serveste de regula cu taitei de casa. Carnea si legumele se scot din supa si se servesc separat ca alt fel de mancare, cu sos de rosii, de hrean, de visine… dupa preferinta. Dar se pot alege cateva bucati bune de carne si cativa morcovi care se servesc cu supa.

Deci, cand supa este gata, se strecoara si se serveste fierbinte, alaturi de carne, cativa morcovi si tortellini. Am inlocuit taitei cu tortellini, dar la fe puteti folosi si ravioli. Daca ii faceti in casa este ok, dar se gasesc si gata preparati in supermarket. Deasupra presaram patrunzel proaspat tocat. Pofta buna!



loading...

Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @coco mer minunat, chiar si ravioli. Te sarut!

    @Alina Vicu ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Mihaela – mykyduta multumesc, pup!

    @Kyra ai dreptate, pup!

    @mirela s-a facut, data viitoare dau alarma. Pupici!

  11. 11

    @Dia Daria si noua ne place, pup!

    @Licuta Marin ne place mult vita asa ca te aprobam. Pup!

    @Lulu sa incerci ca nu-i rea deloc. Pup!

    @Cristina ma bucur, sa vezi ce buna este. Pup!

  12. 12

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>