Tocanita de mazare galbena uscata



 

Tocanita de mazare galbena uscata, daca tinem cont de caracteristicile mazarei uscate: scade colesteronul, este bogata in proteine si vitamine B, atunci acesta tocanita este foarte sanatoasa si ar trebui mancata in mod regulat. Modul de preparare este foarte simplu si rapid. Pentru zilele de post serviti simplu fara carne si scoateti smantana.

 

Ingrediente:

500 g de mazare galbena
2 frunze de dafin
1 ceapa mica
1 morcov mic
2 catei de usturoi (optional)
1/2 cub concentrat de legume
50 ml de ulei
sare
1 ceapa mica
boia de ardei
ulei de masline
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Mazarea se spala apoi se pune la inmuiat cca o ora. Se curata ceapa si morcovul si se tate in bucati. Mazare se pune pe foc, cu apa doar cat sa o acopere.



Se adauga si ceapa, usturoiul, morcovul, foile de dafin si concentratul de legume. Se lasa la foc domol, mestecand din cand in cand sa nu se prinda.

 

 

Cand bobul de mazare s-a inmuiat, se scot foile de dafin si se paseaza totul in blender. Se potriveste de sare, daca e cazul, avand in vedere ca concentratul de legume are sare. La servire in farfurie optional se poate turna deasupra tocanitei smantana, ca la orice supa-crema.

Daca nu sunteti in post, se mai poate servi dupa preferinte cu carne prajita, slanina, sunca, carnati, friptura, etc .Eu aveam cateva bucati de porc, taiate in cuburi ca pentru gulas si le-am prajit in ulei. Dupa ce s-au prajit se scot si in acelasi ulei se distuie o ceapa mica taiata marunt. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga putina boia de ardei.

Se amesteca si se ia tigaia de pe foc, ca altfel se amareste sosul. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Caemen Susanu eu te rog sa ma scuzi ca am omis sa specific rostul smantanei. Am agaugat-o pentru varianta ca se serveste simpla fara carne si atunci se decoreaza deasupra cu smantana, ca la o supa crema. Am facut adaugirile. Scuze si te mai astept!

  8. 8

    Sara draga. Pai mie mi se pare ca ar fi un piure, nu tocanita. Daca ramaneau bobitele intregi mai da cu ceva carnita prin-transa…hahaha era mai tocanita…, dar asa nu prea. Parerea mea. Am si eu o punga si tot vreau sa fac, dar nu ma hotarasc si numai ptr. mine…nu-mi vine. Pupici.

    • 9

      Ai dreptate sanda, m-am gandit si eu dupa ce am postat-o, dar am denumit-o initial tocanita ca are ingrediente de tocanita: ceapa, morcov …. Dar mergea denumita si pasta de mazare uscata. Indiferent de denumire este buna, asa ca pregateste-o.
      Pupici!

  9. 10

Dă-i un răspuns lui Carmen Susanu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.